Debatt:

Jeg er ett av «ofrene», og jeg lover å fortsette å reise i Norge selv om jeg ble lurt på denne «skammelige» måten

Kjære norske venner, jeg håper at mitt innlegg kan hjelpe til å avverge den nasjonale krisen om rabalderet rundt tidsfrie Sommarøy, skriver den tyske norgesvennen.

  Foto: Goran Mikkelsen

meninger

Jeg er ett av «ofrene», en tysker som har likt å reise til Norge i mange år og jeg lover å fortsette å gjøre det selv om jeg ble lurt på denne «skammelige» måten.


Innovasjon Norge sto bak PR-stuntet om tidsfri sone på Sommarøy

Tidlig i juni meldte flere medier at Kjell Ove Hveding gikk i bresjen for å gjøre Sommarøy til et tidsfritt område. Nå viser det seg at det var Innovasjon Norge som sto bak.

 

Ærlig talt: Hva er problemet? Det var en artikkel i avisen itromso.no på onsdag, den 5. juni hvor jeg leste om «verdens første område uten tidssone» for første gang.

Og: Ja, det stemmer, det finnes de villedende overskrifter «Knuste klokke» og «Droppe klokka» der, men når man leser hele teksten, finner man også forklaringen: «Vi kan jo ikke være så bokstavelig på alle områder. Fortsatt må vi bruke klokka for å rekke flyet og mange for å komme seg i tide på jobb.»


Debatt:

Skam dere, Innovasjon Norge!

At statseide Innovasjon Norge finansierer og produserer falske nyheter er ikke til å tro. At de gjør det med stolthet er rett og slett skremmende.

 

Det betyr at jeg trengte omtrent tre minutter før jeg tenkte: Det var en morsom idé men den kan vel knapt forandre hverdagen på Sommarøya da. Det var alt. Hele reaksjonen på den «forferdelige skandalen.»

Jeg vet ikke hvor historien begynte å gå galt. Men begynnelsen var i hvert fall helt «ufarlig» og alle som hadde gjort seg umak å lese teksten nøyaktig, ville ha skjønt det med én gang.


Debatt:

Hvorfor kaller dere vår levemåte for fake news?

Kjell Ove Hveding nekter i dette innlegget for at Sommarøy-bløffen er falske nyheter.

 

Og når det gjelder konsekvensene for turismen, kan dere også ta det med ro. Det finnes så mange attraksjoner i Norge at vi kan klare tapet.

Vi elsker Norge likevel, kjære venner.