Jeg er ett av «ofrene», en tysker som har likt å reise til Norge i mange år og jeg lover å fortsette å gjøre det selv om jeg ble lurt på denne «skammelige» måten.

Ærlig talt: Hva er problemet? Det var en artikkel i avisen itromso.no på onsdag, den 5. juni hvor jeg leste om «verdens første område uten tidssone» for første gang.

Og: Ja, det stemmer, det finnes de villedende overskrifter «Knuste klokke» og «Droppe klokka» der, men når man leser hele teksten, finner man også forklaringen: «Vi kan jo ikke være så bokstavelig på alle områder. Fortsatt må vi bruke klokka for å rekke flyet og mange for å komme seg i tide på jobb.»

Det betyr at jeg trengte omtrent tre minutter før jeg tenkte: Det var en morsom idé men den kan vel knapt forandre hverdagen på Sommarøya da. Det var alt. Hele reaksjonen på den «forferdelige skandalen.»

Jeg vet ikke hvor historien begynte å gå galt. Men begynnelsen var i hvert fall helt «ufarlig» og alle som hadde gjort seg umak å lese teksten nøyaktig, ville ha skjønt det med én gang.

Og når det gjelder konsekvensene for turismen, kan dere også ta det med ro. Det finnes så mange attraksjoner i Norge at vi kan klare tapet.

Vi elsker Norge likevel, kjære venner.