I byens aviser har det en rekke ganger det siste året kommet sterk kritikk fra mange personer på hvor dårlig den nye havneterminalen fungerer for passasjerer til og fra hurtigbåter og Hurtigruten, de siste innleggene fra Gunnar Nerdrum og Frps Anni Skogman.

Så ser jeg i iTromsø sist lørdag at styreleder i Tromsø Havn Jarle Heitmann (Ap) kritiserer Anni Skogman og påstår at hun ikke kan noe om å drive havneanlegg.

Her møter Jarle Heitmann seg selv i døra til havneterminalen, ettersom det er åpenbart at havneterminalen ikke er konstruert for å betjene båtpassasjerer, men heller å skulle fungere som et kjøpesenter. Det viser at Heitmann & co. i styret til Tromsø Havn mangler enhver kompetanse på å drive havneanlegg.

Jeg og mange andre skulle kunne tegne en mye bedre praktisk løsning for havneterminalen, uten å være fagfolk på området. Det handler om å ha passasjerenes situasjon i fokus, og komme med praktiske løsninger som ikke medfører lange og bratte trapper opp og ned for passasjerer i alle aldre, og med mye og tung bagasje.

For ikke å nevne handikappede, bevegelseshemmede og passasjerer med barnevogner og små barn. Det burde også være en enkel sak å bygge lukkede landganger, både fra hurtigbåtene og fra Hurtigruten, slik at passasjerene kan komme seg tørre i land når været er dårlig.

Jarle Heitmanns reaksjon på kritikken som kommer mot Havneterminalen viser at han ikke er rett person til å inneha vervet som styreleder for Tromsø Havn. Hans reaksjon mot Anni Skogmans kritikk er en politisk reaksjon, i stedet for at han tar tak i problemene som havneterminalen har.

Det bør bli slutt på politiske utnevnelser av deltakere i kommunale selskaper, hvor ikke-kvalifiserte politikere med rett farge på partiboka får tildelt høyt betalte styreverv.

Slike verv bør besette av faglig godt kvalifiserte personer, uten tanke på politisk farge.