Debatt

iTromsø på glattholka i juli

«En latterliggjøring av engasjementet hos oss som bor i byen», skriver Sebastian H. Henriksen (Tromsø Høyre) om iTromsøs lederspalte onsdag.
meninger

I politikken skjer det alt for ofte at man glemmer de nære ting, de små sakene, det som er nærmest oss. Debattene blir ofte preget av de store spørsmålene, motsetninger, eller kostandoverskridelser. Den siste uken har for meg bevist at de nære tingene som for eksempel en lekeplass på Strandtorget er vel så viktig som storpolitikken. Sjeldent har jeg opplevd slik en respons på sosiale medier, telefonen, og i Storgata fra folk i byen. Tilbudet for barn og unge i Tromsø engasjerer og barna fortjener et bedre tilbud enn det som finnes i dag.

Når iTromsø på lederplass beskriver dette engasjementet som en uforståelig frykt i Høyre er ikke dette bare feil, men på mange måter en latterliggjøring av engasjementet hos oss som bor i byen. iTromsø havner rett og slett på glattholka i juli og er mer opptatt av å få lovnader enn politikere som stiller spørsmål og viser engasjement for byen. For meg som lokalpolitiker vil det alltid være viktig å stille spørsmål, følge opp sakene i kommunestyret, og gjennom forslag få gjennomslag. Dette er vårt mandat som lokalpolitikere og dette har gitt resultater.

Gjennom det borgerlige byrådet fikk byen Tromsømarka-prosjektet, sherpa-trappa, storsatsning på Charlottenlund, den nye kirkeparken og satsninger i bydelene. Dette vil vi fortsette å prioritere også etter høstens valg.  Det ville være direkte useriøs for meg som enkeltpolitiker å stå i media med bunnløse lovnader hver gang jeg ser noe som kunne ha vært gjort annerledes.

Det iTromsø i realiteten ber om, er at jeg skal love en flunkende ny lekeplass på torget utenfor Nerstranda. Det kan jeg ikke og det skal jeg ikke. Jeg skal imidlertid bruke mine kanaler, både i partiet og gjennom kommunestyret, for å jobbe for Tromsøs befolkning. I små saker, så vel som i store saker. For barn, for studenter, for voksne og for eldre.

Valgflesk er ikke den nye oljen. Jeg tror heller ikke politikere som lover nye lekeplasser i alle retninger rett før et valg er særlig troverdig. For meg er det viktigere å være en ombudsmann for alle som bor i Tromsø, enn å komme med valgflesk, jåss og tomme lovnader.

For å gi iTromsø et klart svar på sin leder: Nei, jeg vil ikke love en ny lekeplass. Men jeg skal ta det opp i kommunestyret, arbeide for en bedre løsning slik at barna får et bedre tilbud i sentrum. Jeg sitter ikke på fasiten men vil som politiker være med å stille spørsmålene om utviklingen av Tromsø. Dét er et løfte jeg kan og som jeg skal holde. For selv om det er morsommere for avisene å skrive om feite valgløfter, tror jeg på at også de nære tingene trenger å bli tatt opp, diskutert og laget politikk på.