Debatt:

Legg kortene på bordet, Gunnar

Hvor mye har Gunnar Wilhelmsen tjent på utleievirksomhet til Tromsø kommune?
meninger

Det begynner for alvor å nærme seg valg i Tromsø og kampen om ordførervervet står mellom Aps Gunnar Wilhelmsen og Høyres Hans-Petter Kvaal.

For oss som fulgte debatten da Gunnar Wilhelmsen ble valgt til ordførerkandidat for AP, er et spørsmål fortsatt ubesvart: Hvor ofte kommer han til å måtte melde seg selv inhabil, på grunn av egne eierinteresser, dersom han blir ordfører? Etter utredning fra tidligere kommuneadvokat Marianne Abeler mener Gunnar selv at dette vil være minimalt. Det tror ikke vi i Høyres Studenter et sekund på. Blant annet er nåværende ordfører fra Arbeiderpartiet Kristin Røymo allerede i dag inhabil i alle saker som gjelder Gunnar Wilhelmsen, fordi de er svært nære venner.


Kommentar:

Støre og Ap må svare på utfordringa om jernbane til nord

Etter at jernbanedirektoratet la fram en rapport om Nord-Norgebanen har den eldgamle drømmen om å få kunne ri jernhester fra Tromsø til hovedstaden igjen fått ny styrke.

 

I sin 1. mai-tale i år på Scandic Ishavshotellet sa Gunnar Wilhelmsen at «Hver krone ut av helse- og omsorg, er en krone mindre til velferd». Wilhelmsen sier at han ikke vil kalle kommunens næringsliv for velferdsprofitører når de leverer varer og tjenester til kommunen, men bruker en retorikk som underbygger at han mener de er velferdsprofitører. Samtidig som han fører denne retorikken mot kommunens næringsliv, tjener han gode penger på velferdskroner fra Tromsø kommune. Et godt eksempel på det er saken om pensjonistene som ble isolerte og glemt av Tromsø kommune på Olavsvern. Her har Gunnar Wilhelmsen tjent penger på å la Tromsø kommune bruke av helse- og omsorgsbudsjettet på det som må kunne kalles stusslige fasiliteter for våre eldre, på Olavsvern. Hvor mye penger har Gunnar Wilhelmsen egentlig tjent på utleie til Tromsø kommune, gjennom egne eiendommer? Det ønsker vi et klart svar på.


Fra sidelinja

Valgets kvaler

 

Det er av allmenn interesse for oss som bor i Tromsø at Arbeiderpartiet og deres ordførerkandidat legger fram disse tingene foran et valg. Det handler om tillit til politikerne og transparente valg. Dersom det ikke blir lagt fram en slik oversikt, vil Tromsø kunne få en ordfører som både risikerer å være inhabil ofte, og som har store eierinteresser som han kan tjene gode penger på, ut fra hvilke valg kommunen gjør på for eksempel utleiemarkedet.

Derfor ønsker vi i Høyres Studenter Tromsø å utfordre Aps ordførerkandidat til å legge kortene på bordet. Hvor mye har han tjent på utleievirksomhet til Tromsø kommune?


Kommentar:

«Kvaal fremstår som en visjonsløs direktør fra Breivika, som har sagt seg villig til å bli ordfører»

Mannen som til slutt endte på topp, Hans Petter Kvaal, har ennå ikke klart å bli en samlende lederfigur for Tromsø Høyre.

 

Dersom det ikke legges fram en slik oversikt, risikerer Tromsøs befolkning å bli ført bak lyset av en som ønsker å sitte i byens mektigste stol. Det vil være uheldig. Både for demokratiet, men også for Tromsø som drivkraft i nord.