Det er flott at de politiske partiene i Tromsø endelig kan stå samlet om å jobbe for jernbane til byen, noe By- og Landlista også støtter.

I så måte vil det forventes at et samlet kommunestyre etter valget vil stemme for vårt programfestede forslag om at Tromsbanen fra Narvik til Tromsø fremskyndes ved at man prioriterer å regulere areal til trasé og jernbanestasjon.

Så kan man undres om hvor vidt denne saken hører hjemme i et kommunevalg.

Det man dessverre ikke hører så mye om er kommunens dårlige økonomi. Mens økonomien styres med fast og sparsommelig hånd rundt om i kommunens sykehjem, skoler og barnehager florerer valgløftene som skal utvide friske menneskers aktivitetsmuligheter.

Ingen nevner behovet for økt bemanning i barnehagene eller på skolene, eller om eldre på institusjon burde få servert maten sin på et underlag som er rent.

Vi vet at valgkampløfter koster å gjennomføre. Spørsmålet er hvor disse skal pengene hentes fra og hvem som får mindre? I forrige kommunestyreperiode ville ikke kommunens skolebarn lære å svømme hvis ikke Tromsøbadet ble bygget, ble det argumentert med fra talerstolen i kommunestyret. Nå ser vi prislappen på Tromsøbadet.

En prislapp som dokumenterer hvor galt det kan gå hvis man ukritisk lytter til den politiske virkelighetsoppfatningen. Om få måneder skal Tromsøs handlings- og økonomiplan vedtas på nytt. Allerede da vil vi muligens få servert konsekvensene av høstens valgløfter – gjennom nye kutt. Hvis vi fortsetter slik vil ikke Robek-lista være langt unna.