Statens vegvesen foreslår å kutte antall steder hvor du kan få skranketjenester knyttet til førerkort og kjøretøyregistreringer til 52 og 51 steder fra dagens 74 og 73.

Folks bruk av trafikkstasjoner har endret seg markant de siste årene. I tillegg har vi etablert selvbetjeningsløsninger på nettet. Mye av det du tidligere måtte til trafikkstasjonen for å fikse kan du nå gjøre på nettet i egen stue, sier Kjell Bjørn Vinje, pressesjef hos Statens vegvesen, til VG.

Han nevner i fleng; bestilling av nytt førerkort, time til oppkjøring, melde tapt førerkort, omregistrering og personlige bilskilt.

Denne avgjørelsen har skapt stor frustrasjon og harme, særlig hos de eldre i Norge. Enda en gang blir det foreslått gjennomført endringer som rammer de svakeste i samfunnet.

Unge som skal ta førerkort og eldre som må fornye ofte, får etter endringene mye lengre vei for å utføre det de skal. Kombinert med dårlige offentlige kommunikasjoner og uønskede overnattinger vil det bli en dyr sak å få utført sitt oppdrag på trafikkstasjonen.

Det vil også være til stor ulempe for yrkesaktive, som må ta seg fri for å kunne utføre ærender på trafikkstasjonen. Dette er en utvikling som er uverdig for dem som blir rammet og må stanses!

For de eldre i dagens samfunn, som er underlagt spesielle regler for fornying av sertifikat, både tidsmessig og krav til helse, vil forslagene til endring tilføre de eldre ennå en belastning. De er heller ikke de som behersker datakunnskaper best, og må av den grunn fysisk oppsøke en trafikkstasjon.

Fylkeseldrerådene i Norge, som var samla til landskonferanse i Skien i mai måned, tar sterkt avstand fra ei slik utvikling, og ber myndighetene stoppe planene!