Debatt:

Stopp nedlegging av trafikkstasjoner

Magnor Olsen, medlem av Troms fylkeseldreråd, ber myndighetene stanse planene til Vegvesenet.

Eldreråd imot nedlegging: Illustrasjonsbilde fra Statens vegvesen sin trafikkstasjon i Botnhågen.   Foto: Stian Blindheim/Folkebladet

meninger

Statens vegvesen foreslår å kutte antall steder hvor du kan få skranketjenester knyttet til førerkort og kjøretøyregistreringer til 52 og 51 steder fra dagens 74 og 73.


Debatt:

Regjeringspartiene kan stoppe nedleggelsen av trafikkstasjonene

Å sentralisere tjenester har vært regjeringens favorittøvelse siden de overtok i 2013.

 

Folks bruk av trafikkstasjoner har endret seg markant de siste årene. I tillegg har vi etablert selvbetjeningsløsninger på nettet. Mye av det du tidligere måtte til trafikkstasjonen for å fikse kan du nå gjøre på nettet i egen stue, sier Kjell Bjørn Vinje, pressesjef hos Statens vegvesen, til VG.

Han nevner i fleng; bestilling av nytt førerkort, time til oppkjøring, melde tapt førerkort, omregistrering og personlige bilskilt.


Vegvesenet i Tromsø vokser kraftig

Tromsø vil få et nyetablert divisjonshovedkvarter for veiutbygging når Statens vegvesen omorganiserer.

 

Denne avgjørelsen har skapt stor frustrasjon og harme, særlig hos de eldre i Norge. Enda en gang blir det foreslått gjennomført endringer som rammer de svakeste i samfunnet.

Unge som skal ta førerkort og eldre som må fornye ofte, får etter endringene mye lengre vei for å utføre det de skal. Kombinert med dårlige offentlige kommunikasjoner og uønskede overnattinger vil det bli en dyr sak å få utført sitt oppdrag på trafikkstasjonen.


Fra i morgen reduseres åpningstidene

Fra og med 1. juni vil trafikkstasjonen i Tromsø få reduserte åpningstider.

 

Det vil også være til stor ulempe for yrkesaktive, som må ta seg fri for å kunne utføre ærender på trafikkstasjonen. Dette er en utvikling som er uverdig for dem som blir rammet og må stanses!


Snart vil det trolig ikke være mulig å ta MC-lappen i Tromsø

Statens vegvesen foreslår å sende alle som vil ha MC-lappen i Troms til Finnsnes for å ta førerprøven.

 

For de eldre i dagens samfunn, som er underlagt spesielle regler for fornying av sertifikat, både tidsmessig og krav til helse, vil forslagene til endring tilføre de eldre ennå en belastning. De er heller ikke de som behersker datakunnskaper best, og må av den grunn fysisk oppsøke en trafikkstasjon.


 

Fylkeseldrerådene i Norge, som var samla til landskonferanse i Skien i mai måned, tar sterkt avstand fra ei slik utvikling, og ber myndighetene stoppe planene!