Debatt:

Kommunepolitikk for barnas klimaframtid!

Barn og unge i hopetall demonstrerer med krav om en trygg klima- framtid.

Klimademonstrasjon foran rådhuset  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

meninger

Vi voksne, foreldre og besteforeldre, ønsker dem det beste, men hva svarer vi dem?

Kommunen kan informere oss innbyggere om hva som er viktig for klimaet, og den kan legge til rette for klimariktige handlinger. Som privatpersoner trenger vi kommunen som partner i klimakampen.

Kommunen yter tjenester, har eiendommer, og er både byggherre og innkjøper. Med gode klimavennlige valg blir kommunene en viktig grønn kraft, og blir bedre både å bo og arbeide i.


Her brøler tromsøværingene for klimaet

Fredag ettermiddag møtte flere hundre opp i Tromsø sentrum for å brøle for klimaet.


Det står og faller med vilje og visjon. Vil kommunen lytte til barn og ungdom? Denne nye generasjonen ber om hjelp i den store dugnaden for å bevare sitt livsgrunnlag. Gode klimamål må være grunnleggende for all kommunalpolitikk. Det vil hele samfunnet vinne på.

Forslag til gode kommunale klimatiltak er samlet i heftet «8 Klimavettregler». Det er utgitt av Klimavalgalliansen, en bred allianse av mange landsomfattende organisasjoner.

Det haster! Barn og ungdom ber oss innstendig om å ta opp kampen for en trygg klima- framtid, og da har vi voksne et ansvar for å følge opp.


Bærekraftsdagene markerer FNs klimamål i Tromsø denne uka

UiT og Tromsø kommune går sammen med Norad, i kampen for klimaet. Denne uka arrangeres bærekraftsdagene, som inkluderer nattevandring over Tromsøbrua og opp Sherpatrappa.


Lokalvalget 9. september bør bli et klimavalg, og da bør du sjekke om partiet du pleier å stemme på har forstått nettopp det, og om det viser det også i praktisk politikk! Hvis et annet parti er mer troverdig, kan det være smart å skifte parti denne gangen. Din stemme teller!