Valgkronikk:

Bompengemotstandere – forén eder

Den sikreste måten å stoppe bompenger på er derfor at motstandere av bompenger samler seg om å stemme Frp i Tromsø, mener førstekandidat Bjørn-Gunnar Jørgensen i Frp.

MOTSTANDER: Bjørn-Gunnar Jørgensen (Frp) er mot bompenger. Arkivfoto: Martin Lægland 

Fakta
  • Navn: Bjørn-Gunnar Jørgensen
  • Alder: 35 år
  • Sivilstatus: Enslig
  • Yrke/utdanning: Direktør i LY Forsikring
  • Bosted: Tromsdalen
  • Transportmiddel til jobb: Bil
meninger

Hver dag opp mot valget publiserer iTromsø en valgkronikk, der vi har invitert partiers førstekandidater til å skrive en kronikk for avisens lesere.

Fremskrittspartiet har nå satt en stopper for de planlagte bompengene på nye E8 inn til Tromsø. Dermed har Frp spart bilistene i Tromsø og Troms for minst 750 millioner kroner i bompenger.

Dette hadde aldri skjedd uten Frp i regjering. På samme måte er Tromsø Frp garantisten mot de 15 bomstasjonene som alle partiene i Tromsø, unntatt Frp, har vedtatt å etablere.


Dette betyr den nye bompengeavtalen for Tromsø

Regjeringspartiene er enige om en ny bompengeavtale, men i Tromsø hersker det stor usikkerhet om hvilke konsekvenser den vil få.


Flere lister har imidlertid programfestet at de er imot bompenger. Det gjelder for eksempel Kystpartiet, By- og landlista og Partiet De Kristne. Det er bra at flere partier lytter til folkeviljen og arbeider mot bompenger. Men en stemme til de nevnte partiene kan dessverre fort vise seg å være totalt bortkastet, dersom disse partiene ikke kommer inn i kommunestyret.


Ny valgmåling: SV er større enn Høyre i Tromsø

Seks dager før valget, ligger det an til kamp mellom Ap og SV om ordførerkjedet.


Ved forrige kommunevalg kom for eksempel By- og landlista ikke inn i kommunestyret, og nær 500 stemmer var da fullstendig bortkastet. Det er synd hvis dette skjer med viktige stemmer mot bompenger nå i høst. I verste fall kan flere hundre stemmer mot bompenger være helt bortkastet!


Flertall for bompenger blant velgerne i Tromsø

Over halvparten av tromsøværinger under 30 år stiller seg positive til innføring av bompenger. Lavest er støtten blant dem over 60.


Så har vi Jan Blomseths private liste med navnet «Nei til bompenger». Folk bør merke seg at denne listen egentlig ikke handler om bompenger i det hele tatt. For lista ble jo ikke etablert her i Tromsø som et opprør mot bompenger. Lista ble etablert utelukkende fordi Jan Blomseth tapte nominasjonen i Frp og ønsket en slags «hevn» og videre plass i kommunestyret.

Det er ikke mange månedene siden han gjerne ville stå på topp i Frp, men han var ikke i nærheten av å få fornyet tillit. Hans egen private liste ble da etablert. Bompengesaken var selvsagt genial å bruke. For å fremme seg selv har han forsøkt å skape et inntrykk av at Tromsø Frp ville komme til å svikte i bompengesaken.


Valgkronikk:

La oss gjøre Høyre og Frp vettskremte

Nei til bompenger har vokst til en folkeaksjon som har rystet Frp og Høyre i grunnvollene, skriver Jan Blomseth i sin valgkronikk.


Det er selvsagt bare tøv. Og hadde ikke bompengesaken vært aktuell hadde han nok tatt en annen sak.

Denne listen har ikke engang et program, og det eneste vi vet om politikken deres for øvrig er at Blomseth har sagt i kommunestyret at han er mot å bygge nytt sykehjem i Kroken.


iTromsø mener:

Folk flest vil ha bompenger

Det er ingen enkelttema som har preget åres valgkamp mer enn bompenger. Ikke bare har det splittet og fragmentert etablerte, politiske partier i flere av landets største byer. Det har også skapt ei regjeringskrise midt i et kommunestyre- og fylkestingsvalg.


En stemme til denne lista er ikke å anbefale for dem som vil ha en verdig eldreomsorg i Tromsø. Ellers i landet har vi sett at bomlistene ønsker å doble eiendomsskatten og åpne for økt innvandring. En slik politikk ønsker ikke Frp!

Da kommunestyret vedtok bompenger i Tromsø, i februar 2017, var Frp det eneste partiet som stemte imot. Lokalt har vi stått klippefast mot bompenger. Vi kommer ikke til å vike en millimeter i bompengespørsmålet.


Ordføreren «kjempebekymret for Tromsø»

Tromsø må vente lenge på å få på plass en byvekstavtale med staten dersom Erna Solbergs bompengeskisse blir godtatt av de andre regjeringspartiene, mener tromsøordføreren.


Vi setter aldri posisjoner foran vårt standpunkt mot bompenger. Beslutningen i regjering om bompengefri E8 til Tromsø viser også at Frp faktisk har levert. Andre lister kan rope i skogen, men et sterkt Frp har innflytelse fordi vi sitter i regjering.

Den sikreste måten å stoppe bompenger på er derfor at motstandere av bompenger samler seg om å stemme Frp i Tromsø. En stemme til Tromsø Frp er uten tvil den sikreste stemmen mot bompenger. Samtidig er det en stemme for en verdig eldreomsorg, trygge skoleveier og lavere eiendomsskatt.

Godt valg!