Hvis folket tør å stole på dem!

Valg 2019
meningerNå har flesteparten av de rødgrønne politikertoppene i Troms og Finnmark sagt at de vil reversere tvangssammenslåinga hvis de kommer til makta. Det vil si hvis folket tror på dem og stemmer dem inn på mandag.


Debatt:

«Klargjørende fra Ap?»

Utover våren har vi i «For Troms» og «For Finnmark» sett med økende bekymring på arbeidet som gjøres med å følge opp «tvangsvedtaket» om sammenslåing av de to fylka.


Sp, SV, MDG og Rødt har stått klokkerklar på at de vil reversere tvangssammenslåinga hvis de kommer til makta, mens Ap har vært utydelig og skapt usikkerhet blant folk. For Jonas Gahr Støre har nemlig sagt at hvis Arbeiderpartiet skal reversere fylkessammenslåinga, vil de ha både fylkestinget og ordførerne i Finnmark og Troms med på laget. Nå har han fått svar!

For Finnmark og For Troms har nemlig spurt alle ordførere- og fylkestingskandidatene i Ap, Sp, SV, MDG og Rødt om de vil gå for en reversering av fylkessammenslåinga hvis de får flertall.


Debatt:

Det nye fylkestinget kan oppheve sammenslåinga av Troms og Finnmark

Det borgerlige stortingsflertallets vedtak om å slå sammen Troms og Finnmark kan gi oss tidenes mest kortvarige fylkeskommune.


Det kom et rungende ja fra flesteparten av dem som står på valg: 63 av 64 førstekandidater til ordførervervet og samtlige fylkesordførerkandidater i Finnmark sier ja til reversering av tvangssammenslåinga av Troms og Finnmark. I Troms er tallet 73 av 87.

Dermed er det klart.

Hvis folk fremdeles mener at de kan stole på Arbeiderpartiet, vil de sørge for at det vises på stemmeseddelen. Men da må det bli et rødgrønt flertall i de fleste kommunene i Finnmark og Troms. Det må også skje i de to fylkestingene. For i og med at det bare er ett fylkesting som skal velges, må det også være rødgrønn ledelse i det nye sammenslåtte fylkestinget.

Og hvis det skjer, må det norske Arbeiderparti gå for reversering av tvangssammenslåinga av Troms og Finnmark forutsatt at de vinner stortingsvalget i 2021 eller går i en samarbeidsregjering med de andre partiene som går for oppløsning av tvang.


Protesterte mot tvangssammenslåingen av Troms og Finnmark: - Vi har ikke tenkt å være stille

Troms-aksjonen mot tvangssammenslåing holdt lørdag et folkemøte på Stortorget. Mange tok turen til sentrum for å vise sin misnøye mot regjeringens håndtering av saken.


Slik kan folk i Finnmark og Troms også binde Ap sentralt til masta og sikre en motvekt på venstresiden mot sammenslåingskameratene på høyresiden!

Derfor har det sjelden vært viktigere å gå til stemmeurnene enn nå. Er du for reversering av tvangssammenslåinga av Troms og Finnmark, vet du hva du må gjøre. Er du mot reversering, følger du regjeringspartienes sentraliseringspolitikk. Stemmer du ikke, taper du muligheten til å påvirke et skjebnevalg for Finnmark og Troms.

Men det er helt opp til deg, det er ditt valg!