Bodø har gjort en solid jobb, det inspirerer andre som jobber for utvikling av kulturlivet. Man skal sette seg høye mål.

Vi har fra Tromsø støttet Bodø i arbeidet for kulturhovedstad 2024, og den støtten fortsetter når de nå er i mål med konkurransen. Det er mye som er planlagt og skal gjøres. Avgjørelsen er også en ære for hele Norge, og søknaden om statlig garanti må behandles som en viktig nasjonal sak og ikke som et kretsmesterskap i nord. Der ligger forventningene.

Derfor kan vi heller ikke i denne saken akseptere et syn vi av og til hører fra hovedstaden om at det enten er Bodø eller Tromsø, enten tog eller fylkesveier, enten by eller distrikt. Det blir for enkelt, og det er ikke slik det fungerer i de andre landsdelene. Vi må snarere gjøre hverandre gode!

Slik har samarbeidet i Arktisk Filharmoni løftet orkestermusikktilbudet i Bodø, Tromsø og landsdelen til nye høyder. Da trenger vi motorer. Det nye Kulturhuset Stormen er en slik motor i nord. Nytt konserthus i Tromsø blir en annen. Det arbeidet er også i gang, for en ny storstue for vårt felles orkester. Slik bygger vi et stadig bedre kulturtilbud sammen.

Nå skal vi glede oss med Bodø og se fram til opplevelsene i selve kulturåret 2024!