iTromsø mener:

Human Rights Service bør ikke få statsstøtte

Det fremmedfiendtlige og islamkritiske nettstedet Human Rights Service mottar (HRS) nok en gang millionstøtte over statsbudsjettet.
meninger

Det til tross for at stadig flere, også blant regjeringspartiene, har tatt til orde for at de bør miste støtten.

Organisasjonen har i tidsrommet 2005 til 2019 fått 24,4 millioner kroner i statlige overføringer, for å være et «ressursmiljø på integreringsfeltet», ifølge Filter Nyheter.


Frp og Venstre krangler på nytt om støtte til Human Rights Service

Det ligger an til ny dragkamp om den kontroversielle støtten til Human Rights Service. Venstre og Frp står steilt mot hverandre.


Erna Solberg har kalt støtten til HRS for «demokratiets pris». Sannheten er vel heller at det er prisen Solberg betaler for å få beholde støtten fra Frp til sitt regjeringsprosjekt.

Vi skal ha svært høy takhøyde i det offentlige ordskiftet. Det gjelder selvfølgelig også debatt om innvandring og integrering, hvor vi skal ønske kritiske stemmer og meninger velkommen. Det betyr likevel ikke man skal bruke skattebetalernes penger til å finansiere nettsteder som sprer fremmedfrykt.

Fungerende Unge Høyre-leder Daniel Skjevik-Aasberg tok tidligere i høst til orde for å kutte statsstøtten, da han mente HRS fremmer et menneskesyn som som ikke er akseptabelt, og at en støtte til dem ville være statsfinansiert rasisme som sprer fremmedfrykt og hat.


Unge Høyre ber regjeringen kutte statsstøtten til Human Rights Service

Unge Høyre følger etter AUF og ber statsminister Erna Solberg (H) om å kutte statsstøtten til Human Rights Service (HRS) etter moskéangrepet lørdag.


Også Solberg har omtalt en av HRS sine kampanjer som forkastelig, da nettstedet oppfordret folk til å ta bilder av muslimer for å dokumentere den «kulturelle revolusjonen» HRS mener foregår i Norge. Da er det uforståelig at Høyre, Venstre og KrF aksepterer å fortsette statsfinansieringen av HRS.

Samtidig har ytre høyre fløy i Frp lagt en klam, beskyttende hånd over HRS. Per-Willy Amundsen, Christian Tybring-Gjedde, Sylvi Listhaug og Jon Helgheim er blant noen av politikerne som forsvarer en fortsatt statlig finansiering av det svært omstridte nettstedet.

Amundsens protesjé og tidligere FpU-formann, Kristian Eilertsen skrev sågar i et innlegg hos Aftenposten at HRS er en «brøyteplog» i integreringsdebatten og at vi som nasjon burde være dem evig takknemlig.


Kommentaren:

«Man skal ikke fritt la ekstremisme få florere, uten at det kreves inngripen fra redaksjonelle moderatorer»

Så skjedde det altså igjen. Og ingen er overrasket. Radikaliseringen av hvite nasjonalister har kostet enda ett menneskeliv i Norge.


Den takknemligheten er det nok ikke spesielt stor gjenklang for i nasjonen. HRS gjør det ikke enklere for innvandrere eller flyktninger å integreres i det norske samfunnet. De gjør det vanskeligere, ved å piske opp frontene i innvandringsdebatten og ved å spre fremmedfrykt.

HRS må gjerne eksistere som organisasjon og delta i det offentlige ordskiftet. Men de har overhodet ingenting med integrering å gjøre. Derfor er det høyst beklagelig at regjeringa nok en gang velger å støtte dem over statsbudsjettet.


Sanner får viljen sin – Kallmyr overtar HRS-støtten

Statsstøtten til omstridte Human Rights Service (HRS) bevilges over justisbudsjettet istedenfor å tas fra integreringspotten i revidert nasjonalbudsjett.