Leserinnlegg:

Æ tror på TIL

Gradestokken skal bare krype langt ned og drysse snøkrystallene over oss i mengder, for vi svikter ikke laget vårt, skriver TIL-henger Tor Zachariassen om den viktige kampen søndag.

Arkivbildet fra Alfheim.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

meninger

Selvfølgelig er vi på Alfheim søndag – vi evige optimister. Vi er der med noen lag ull både her og der, i tillegg er vi beskyttet av et lag med godt isolerte ytterklær.

Vi er de ekte patriotene. Vi er de tolvte på laget. Vi høres.

Vi skulle så gjerne hatt med oss varm te eller kakao. Med det er farlig det, sier fotballforbundet. Rart, for vi har jo han Boa til å passe på oss.


Valakari isbadet for aller første gang:

– Det er verre med tap på Alfheim

TIL-treneren var en av dem som frivillig hoppet i kaldt vann foran 200 publikummere på Stortorget.


Godt forresten at fotballforbundet gir TIL tillatelse til å spille på kunstgress. Hadde kravet vært naturgress, ville dampen fra Alfheim minnet om den Blå Lagune på Island.

Vi har medfølelsen og varme tanker til de mektige i Norges Fotballforbund som sliter med å forstå kalenderen og årstider. Det er ikke så enkelt for de der nede å forstå alt her nord.

En liten telefon til Værvarslingen for Nord-Norge her i Tromsø ville ha gitt dem betydelig påfyll om vær- og førekunnskap. På denne tiden av året er skisesongen startet.Men det går sikkert fint med fotballkamp på Alfheim søndag, selv om det svir for TIL økonomisk.

Heldigvis er de som arbeider med terminlista ikke ansatte i Norges Skiforbund. Fotballkamp i november og desember er ikke i takt med årstiden, det er som å arrangere Holmenkollrennene midtsommers, også det blir feil, men det lar seg gjøre.

Nå ja, vi har før klart å skape fotballhistorie i nord sent på året. Dager da den eller de som styrer snøbygene og kuldegrader,både har vært rause og gavmilde.

Bare spør innbyggerne og fotballentusiastene i den aristokratiske bydelen Chelsea i London, og fotballspillerne i den blå klubbdrakten. Det er en kamp i 1997 som ikke er merket med gullbokstaver i den klubbens historie. Men vi i Tromsø husker den.

Til dere som heier på Vålerenga, hjertelig velkommen, sammen med laget deres som også i år har slitt i nedre halvdel av tabellen i eliteserien i fotball. Der har dere vært i godt selskap. Vi vet hvordan det er, der nede.

Siden vi i vår kultur er glade for å få gjester,vil vi anbefale VIF å bruke ei smurning som er blå iblandet litt rødt under skoen,det gir det beste feste. Over dere er det hvitt og rødt. Det er hverken skismøring eller snø. Det er våres gutta.

Gradestokken skal bare krype langt ned og drysse snøkrystallene over oss i mengder, for vi svikter ikke laget vårt. EYA TIL!