Debatt:

Tromsø Parkering til besvær

En leser føler seg lurt etter å ha parkert ved UNN.
meninger

Den 12.09.19 kjørte jeg fra distriktet og inn til Tromsø for å møte opp på en time ved UNN. Da jeg kom dit var det opptatt på alle parkeringsplasser og den eneste jeg fant som var ledig, var ved tannhelsebygget ovenfor sykehuset.

På skiltet inne på parkeringsplassen opplyses det at parkering kan gjøres mot avgift og gyldig parkeringskort. Jeg tolket skiltet slik at ved å betale avgift så kunne jeg stå der. Da jeg kom tilbake så hadde jeg fått en bot på 600 kroner.

Parkeringsvakten var der ennå og jeg spurte han hva i all verden han holdt på med? Han forklarte at en måtte ha gyldig parkeringskort som var betalt. Jeg mener teksten på skiltet er helt misvisende og lett kan misforstås. Da jeg hadde fått boten så jeg meg rundt og det var seks andre biler som også hadde fått bot.

Jeg snakket med et par som kom og slik som jeg hadde de misforstått ordlyden på skiltet. De hadde betalt avgift i god tro via parkeringsappen slik jeg hadde gjort. Dette skiltet har jeg vist til mange høyt fungerende mennesker hvorav de fleste oppfatter skiltet slik jeg selv gjorde.

Jeg sitter igjen med en følelse av å ha blitt lurt. Hvis Tromsø parkering håver inn 600 kroner ganger syv flere ganger per dag så sier det seg selv, at det er flere enn meg som føler seg lurt der ute. Dette må Tromsø parkering ordne opp i. De kan skrive at plassene gjelder for gyldig parkeringskort da alle må skjønne at et ubetalt parkeringskort ikke er gyldig.

Jeg skrev klage, men denne ble avslått med ordrett begrunnelse: «Både ved begge innkjøringene og inne på parkeringsplassen er det skiltet at parkering kan skje mot avgift og gyldig p-tillatelse. Dette betyr ikke enten-eller, men at man må ha parkeringstillatelse i tillegg til å betale avgift».

Avslag på klagen blir nå videresendt til parkeringsnemda med grunnlag i at Tromsø parkering bruker misvisende ordlyd i parkeringsinformasjonen som lett kan misforståes av kunden.