Debatt:

Krise i TIL?

«Krise», «katastrofe», «mareritt», «skandale», «helt utrolig jævlig!». Nei da, det mangler ikke på analyser, krigstyper og utropstegn når TIL-fansen og mediene skal beskrive følgene av at TIL i helga rykket ned en divisjon.

Hallvard Birkeland  Foto: Ronald Johansen

meninger

Og ikke bare rykker de ned, men ifølge mediene må laget neste sesong møte middelmådigheter, som har slike rare navn som Åsane og Øygarden.

I mediene og kommentarfeltene blir vi fortalt at dette betyr krise, ikke bare for klubben, men for hele Tromsø by. Ja, det følgende året kommer Tromsø til å miste en viktig del av sin identitet. Tenke seg til at store, viktige TIL neste sesong må nedverdige seg til å spille mot latterlige lag som de ikke engang vet hvor kommer fra.

Det hele er rett og slett ikke til å holde ut. Hørte jeg et snev av elitens arroganse, for ikke å si eliteseriens arroganse? Det går forresten allerede rykter om at gjestende lag til neste år må klare seg uten garderobe på Alfheim.

Ifølge lokalmediene, og lagets mest trofaste supportere (cirka 200 personer?), kommer Tromsø til neste år å oppleve krise på krise, mareritt og nedgangstider. Tromsø kommer rett og slett aldri til å bli seg selv igjen etter denne gruoppvekkende hendelsen. Samtlige av byens 75.000 innbyggere kommer til å gå inn i en kollektiv depresjon, der det meste av utvikling vil stoppe opp.

Flere tusen kommer til å flytte fra byen, fødselstallene kommer til å synke dramatisk, næringslivet kommer til å stoppe alle investeringer, skoler legges ned, helsevesenet kollapser og byens uteliv går konkurs. Skal ordene krise og katastrofe gis et innhold, og en berettigelse, så kan man ikke tolke utviklingen på noen annen måte enn dette.

Vi ser jo alle hvordan byer som Hammerfest, Kirkenes, Narvik, Arendal, Moss, Halden, Fredrikstad og Mo lenge har befunnet seg i historiens mørke, siden de ikke har et fotballag i eliteserien.

Det eneste lyspunktet for klubben er at de har en bunnsolid økonomi. Det har Mohn sørget for med sine 120 millioner kroner, samt Sparebankens støtte på 4 millioner kroner per år.

Det eneste lyspunktet for oss som trassig kommer til å bli igjen her på holmen, er at våre to aviser neppe kommer til å nevne TIL med et eneste ord til neste år, siden det er så innmari flaut å ta ord som Ull/Kisa og Jerv i sin munn/penn.

Hva ledige avissider skal fylles med av stoff, blir spennende å se. Redaksjonenes sportsjournalister går i alle fall ei usikker fremtid i møte.