Så kom to av dagens posisjonsparti på banen, med følgende beskjed: administrasjonens stoppvedtak skulle snus. I tillegg ga SV følgende garanti: «Den nye barnehagen vil bli bygget - det lover jeg» (jfr iTromsø 03.05.19). Skole og barnehage er en forutsetning for å få til utvikling, var også et annet viktig argument fra SVs side. MDG var svært enig i SVs konklusjon: den nye barnehagen skulle bygges.

I kommunestyremøtet 11.12.19 endret garantistene for den nye barnehagen igjen mening, og vedtok nå å skrote sin 3 måneder gamle avgjørelse om å prioritere byggingen av den sårt tiltrengte barnehagen. Når SV, MDG, AP og SP nå har valgt å utsette denne byggingen medfører dette at barna og de ansatte ved Trondjord barnehage må oppholde seg i et bygg der taket er lekt, vinduene ikke tette og gulvet mangler isolering, noe man er velvitende om.

Nå er også ventilasjonsanlegget ødelagt. Den siste beskjeden er at dette ikke vil bli erstattet ettersom ny barnehage skal bygges – ei bygging som er vedtatt utsatt. Til sammenligning fikk Tromsøbadet atter ei ny overføring på 5 millioner. Vi prioriterer barn og unge sier SV, MDG, AP og SP. Men hvor gjelder dette, og for hvem?

Det er egentlig mye man kunne ha stilt spørsmål ved i denne saken. Slik som om disse fire styrende partiene er klar over at anbudsrunden i dette prosjektet er påbegynt, og hva det vil koste å bryte denne? Eller om man kjenner til de faktiske kostnadene med de øvrige forberedelsene som her er gjort?

Men, mest av alt etterlyser undertegnede ei ordentlig forklaring på dette løftebruddet, og ber SV, MDG, AP og SP forklare hvorfor man mener at det er greit at disse barna og ansatte skal oppholde seg i et helsefarlig barnehagebygg.

Konsekvensen av denne utsettelsen er at både foreldre som er bosatt i skolekretsen og nye tilflyttende foreldre naturlig nok venter med å søke barnehageplass i påvente av nytt barnehagebygg. Dermed kan partier som ønsker å legge ned alle legekontorene i distriktene argumentere med at det er færre søkere for å bruke barnehagens øremerkede midler på tiltak i sentrale strøk. By- og landlista har lenge jobbet for ny barnehage på Trondjord, og synes det er svært trist at SV, MDG, AP og SP prioriterer vekk distriktene så snart de får sjansen. Det nytter lite å prate om sin distriktsvennlighet. Det er igjennom praktisk politikk at holdningen til distriktene kommer frem.