Riktignok ser jeg med mine nordnorske øyne, men jeg er forundret over at jeg ikke kan se konturene av hvilken kurs statsminister Erna Solberg (H) har satt til å lede vårt langstrakte land.

Det er mange saker fra regjeringen som skurrer for oss som bor her nord. Noen få eksempler:

  • Flyttingen av Helikoptrene fra Bardufoss til Rygge

  • Legge ned Andøya flystasjon som har to kryssende rullebaner dermed 4 retninger å kunne lande på i all slags vær

  • Tillate utenlandsk kapital å rasere Norsk natur med vindmøller – og det med store statlige subsidier!

  • Håndtering av luftambulanse-«krisen?» med en minister som leter etter kompasset til regjeringen

  • Tilintetgjøre FM nettet. Minner om et norsk oligarki? Hørte dere testen 8/1-2020: «Viktig melding! Lytt på DAB-radio»?

  • Bygge strømkablene til utlandet, der vi sender vår rene vannkraft ut av landet med cirka 10 prosent tap i hver omforming.

  • Fergetrafikken til Dønna og andre fergestrekninger skal betale for subsidiene av elbilene i Oslo

  • Underregulering av pensjonene gir regjeringen en gevinst fra pensjonistene på cirka 7–8 milliarder

Historisk har vi brødfødd bergenserne i århundrer med våre råvarer – hvorfor skal dette fortsettes med den nåværende politikken som føres mot oss her nord, eller som de sier «dere der oppe».

Til informasjon: Det finnes ikke medvind for den som ikke vet hvor han skal.

Nord-Norge kan bygges til en region med kraft og verdiskapning basert på våre naturressurser. Men hvordan gå fram for å oppnå dette? Visdom er et godt verktøy i så måte. Og visdommen kommer som regel først når man har fått nok av sin klokskap. Vi som bor i nord kan og må sette en stø kurs fremover, for å bygge våre geografiske områder til et fremtidsrettet og fungerende landskap med alle våre naturressurser. Og da selvfølgelig inkludert ilandføring av olje og gass her nord.

Infrastruktur-oppgavene er mange, men viktigst er å bygge veier og utvide den nasjonale jernbanen nordover. På sikt helt fram til Kirkenes. Dette vil være grunnsteinen i et fungerende samspill for verdiskaping. Sentralmakten ved regjering og storting må være med å betale for investeringen med våre skattepenger.

Hvem skal være med på laget? Et forslag er å få med nordre del av Nordland med i storfylket sammen med Troms og Finnmark? La oss tenke tanken uten å bli redd, fordi ingen går til bunns uten å ha noe å hente der!