Debatt:

– Barnslig oppførsel og hersketeknikker fra Troms og Finnmark Høyre

Under årsmøtet til Oslo Høyre gikk de inn for å verne områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mot oljeboring.

Linn Bruholt, politisk nestleder AUF i Troms.  Foto: Privat

meninger

For oss som er opptatt av miljø- og klimaspørsmål er det en god nyhet at også fylkeslag i Høyre følger etter og vil verne disse områdene. Endelig har er fylkeslag fra regjeringens største parti tatt inn over seg hvor viktig der er både for Nord-Norge og landet for øvrig at vi tar vare på spesielt utsatte områder som Lofoten, Vesterålen og Senja.


Høyre-politikere i nord slår tilbake mot Oslo-vedtak

Høyre i Troms og Finnmark liker dårlig at Oslo Høyre går imot oljeutredning i nord. Nå slår de tilbake med en rekke spenstige forslag for Oslo-politikken.


Debatten og engasjementet rundt klima er stor blant folk, og når politikere lytter til folk bør de applauderes, ikke hånes. Det at ikke alle er enige i en sak er noe vi må forvente, og en god, saklig debatt fører til god politikk. Men når en så godt etablert politiker som forsvarsminister Frank Bakke Jensen går så hardt ut så er det ikke en saklig debatt lenger.

Det vedtaket Troms og Finnmark Høyre vedtok på sitt fylkesårsmøte er en resolusjon som håner vedtaket til Oslo Høyre.

Når Troms og Finnmark endelig får muligheten til å anerkjenne at fiskeri, turisme, naturen og havet et viktigere enn olje og gass, så brukes denne muligheten til å le bort hele saken. Bakke Jensen sidestiller varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja med en sak han selv skaper, utelukkende for å fordumme de som synes at vår felles fremtid er viktigere enn å være fastlåst i en tanke om at dette bærer ikke nasjonen Norge noe ansvar for.

Å sammenlikne varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja med at bygg i Oslo ikke kan overstige fem etasjer og at den gamle NRK tomta skal reguleres som vindmøllepark er intet mindre enn skammelig fra forsvarsministeren.

Dette er hersketeknikker som de fleste holder seg for gode til å bruke, men Troms og Finnmark Høyre bruker mot sine egne partifeller i Oslo Høyre. Bakke Jensen uttaler til media at ironi og humor må brukes mer i politikken. Det kan godt stemme, men her treffer det helt feil.

For de som har jobbet igjennom denne saken til Oslo Høyre så er ikke dette en tullesak, men noe de har lagt utrolig mye engasjement og jobb i for å få igjennom. Da er det oppgaven til de politikerne som er uenige å føre en saklig debatt, og her har de godt etablerte politikere et ekstra ansvar.


Slik vil de to nordnorske ministrene at Høyre skal temme «distriktsopprøret»

Landets nordligste fylke kan nå skilte med to statsråder – og de har planer om å løfte partiet igjen i landsdelen.