Det var ikke kommunedirektøren Frp egentlig ville bli kvitt – det var meg

Jeg er rystet over hvor langt Frp er villig til å gå for å sverte sine politiske motstandere.

RYSTET: Gunhild Johansen (SV) er leder for Helse- og velferdsutvalget.  Foto: Frank Lande

meninger

I kommunestyret onsdag fremmet Frp mistillitsforslag mot kommunedirektør Britt Elin Steinveg. Men det var ikke kommunedirektøren de egentlig ville bli kvitt - det var meg. Hvis Frp hadde fått viljen sin og kommunen hadde hatt parlamentarisme, og jeg hadde vært byråd for helse og omsorg, ja da var det jeg som skulle tatt min hatt og gå, hevdet forslagsstilleren fra talerstolen.


Frp fremmet mistillitsforslag mot kommunedirektøren

Frps Bjørn Gunnar Jørgensen fremmet mistillitsforslag mot kommunedirektør Britt Elin Steinveg i starten av onsdagens kommunestyremøte.


Jeg er rystet over hvor langt Frp er villig til å gå for å sverte sine politiske motstandere. Slik opptreden er ikke kommunestyret verdig, noe som heldigvis ble kraftig påpekt både fra Høyre og Arbeiderpartiet.

I fredagens Nordlys skriver Frps Arnulf Kaspersen at «Gunhild Johansen får 1,2 million i årslønn for å stå fram som stor leder». Hvor han har beløpet fra, vet jeg ikke. Det nøyaktige beløpet jeg får i godtgjøring for å være utvalgsleder er 484.119 kroner. Selv ikke den største politiske lederen i kommunestyret - ordfører Gunnar Wilhelmsen - tjener så mye som 1,2 millioner.

Hva ønsker Frp å oppnå med å hevde at jeg har mer enn dobbelt så mye i godtgjøring enn jeg i realiteten har? Politikerforakt? Misunnelse?


Rolleiv Lind (H) mener kommunedirektøren bør trekke seg: – Har satt ordføreren i forlegenhet

Høyre-toppen er svært kritisk til måten administrasjonen har presentert planene for Kvaløysletta sykehjem. Saken har satt ordføreren i dårlig lys og det bør få konsekvenser, mener kommunestyrepolitikeren fra Høyre.


Det er en ærlig sak at Frp er hylende uenige i SVs politikk der fellesskapsløsninger, miljø og klima og rettferdig fordeling står i sentrum. Lengre unna Frps politikk er det ikke mulig å komme. Men for debattklimaets skyld ville det vært en fordel om dere tar ballen og ikke kvinnen, og i tillegg holder dere for gode for å spre løgn og hets.