I kommunestyret onsdag fremmet Frp mistillitsforslag mot kommunedirektør Britt Elin Steinveg. Men det var ikke kommunedirektøren de egentlig ville bli kvitt - det var meg. Hvis Frp hadde fått viljen sin og kommunen hadde hatt parlamentarisme, og jeg hadde vært byråd for helse og omsorg, ja da var det jeg som skulle tatt min hatt og gå, hevdet forslagsstilleren fra talerstolen.

Jeg er rystet over hvor langt Frp er villig til å gå for å sverte sine politiske motstandere. Slik opptreden er ikke kommunestyret verdig, noe som heldigvis ble kraftig påpekt både fra Høyre og Arbeiderpartiet.

I fredagens Nordlys skriver Frps Arnulf Kaspersen at «Gunhild Johansen får 1,2 million i årslønn for å stå fram som stor leder». Hvor han har beløpet fra, vet jeg ikke. Det nøyaktige beløpet jeg får i godtgjøring for å være utvalgsleder er 484.119 kroner. Selv ikke den største politiske lederen i kommunestyret - ordfører Gunnar Wilhelmsen - tjener så mye som 1,2 millioner.

Hva ønsker Frp å oppnå med å hevde at jeg har mer enn dobbelt så mye i godtgjøring enn jeg i realiteten har? Politikerforakt? Misunnelse?

Det er en ærlig sak at Frp er hylende uenige i SVs politikk der fellesskapsløsninger, miljø og klima og rettferdig fordeling står i sentrum. Lengre unna Frps politikk er det ikke mulig å komme. Men for debattklimaets skyld ville det vært en fordel om dere tar ballen og ikke kvinnen, og i tillegg holder dere for gode for å spre løgn og hets.