Det har gjennom flere oppslag i byens aviser de siste dagene blitt klart at SVs Gunhild Johansen ikke vil ta i bruke rehabiliteringsplasser fra private aktører for å gi tilbud til de 25 utskrivningsklare pasienten på UNN.

Hun uttaler at en slik løsning ville være bedre for pasientene og billigere for kommunen, men at det av ideologiske grunner likevel ikke vil være aktuelt.

Det er mildt sagt forstemmende å høre fra den som har det politiske ansvaret for helse- og omsorgssektoren i Tromsø.

Når man har fått et flertall bak seg i kommunestyret, tatt på seg ansvaret, for andre periode på rad, forventes det at man tar de nødvendige grep for å løse en krise, til det beste for pasienter og innbyggere. At dette kan være tungt, vanskelig og stride mot ens egen prinsipper og ideologi har jeg stor forståelse for.

Likevel må pasientenes beste veie tyngre, noe jeg tror byens innbyggere forventer og forstår.

Nå har vi hørt mye om hva Gunhild Johansen mener om tilbudet fra de private aktørene, og jeg har gått ut fra at hun som leder av Helse og omsorgsutvalget og del av flertalls konstellasjonen snakker for dem alle. Men det er avgjørende å få høre hva de øvrige posisjonspartiene mener.

Mitt spørsmål går derfor til Ap, Sp og MDG. Er dere enig i den ideologiske avvisningen av tilbudet fra private aktører, når dette er til det beste for pasienter og for kommunens økonomi?