Debatt:

Prostneset terminal er endelig ferdig. Velkommen til vår by!

Etter flere år med venting og frustrasjon, står havneterminalen klar i ny versjon.

Tromsø Havn. Prostneset, Havneterminalen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

meninger

Denne gangen fungerer logistikken. Endelig kan de reisende med hurtigbåten, buss og hurtigrute få gode forhold. Det er en million som skal benytte terminalen. Logistikken burde hatt førsteprioritet og vært klart fra dag én. Når fadesen var anerkjent, ble det jobbet godt og så raskt som mulig. Og resultatet er flott!

Ved ankomst hadde et «velkommen til vår by» gjort seg godt. Store hvite flater ber om noe mer spennende. Dette er første- (og siste-) inntrykket av Tromsø for svært mange. Det forplikter til å gjøre noen grep med innhold og kvalitet.

Bilder av Tromsøværinger kunne ønsket ankommende passasjerer velkommen på terminalen, som på Arlanda lufthavn i Stockholm. Der lyser portretter og «welcome to my home town» mot de reisende. Kanskje kunne dette vært en del av kunstprosjektene langs havnefronten ? Noe som kunne vist mangfold, energi og mennesker.

Tenk så flott å bli møtt av bilder av Røyksopp, Kirsti Sparboe, Daniel Forfang, Helmer Hansen, Dagny og årets nordlending ved ankomst! Ser fra Arlanda at folk også kan nominere og stemme frem nye portrettbilder. Og utstillingen på Arlanda har også blitt brukt til å løfte frem ukjente innbyggere som har en historie å formidle.

Det er mange muligheter.

Tromsø Havn kan utfordre kunstmiljøet til å lage noe her som vekker oppsikt. Dette var bare en idé til inspirasjon. Jeg vet det kan bli bra! Lykke til! Slik får folk enda en grunn til å glede oss til å komme til Tromsø!