Debatt:

Læreren vår bruker å si at hvis ikke grunnmuren er på plass, ryker hele huset etter hvert. Dere kan kanskje lære noe av ham?

Det er kommet et varsel fra politikerne at det kommer til og komme store økonomiske kutt i skolen. Vi bekymrer oss og vi er uenig.

Hundrevis demonstrerte mot skolekuttene onsdag denne uken.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

meninger

Vår skole er vår arbeidsplass. Utdanningen vår er utrolig viktig, og det er vi som skal utvikle oss til å bli gode voksne senere i livet. Vi er redd for at det som skjer nå, er med på å ødelegge dette grunnlaget.

Når Tromsøbadet skulle bygges fortalte politikerne at det er forskjell på driftsbudsjett og investeringsbudsjettet. Hvorfor kan dere ikke investere i oss nå når vi trenger det mest?


Kroken-elever med krass kritikk av skolekuttene:

Solveig (13), Njård (13) og Pia (13) langer ut i leserinnlegg: – Dette ødelegger for veldig mange

Leserinnlegget deres har gått sin seiersgang på nettet, og nå håper elevene at politikerne i framtiden tenker over de valgene de tar.


På skolen vår har vi noe som heter Trivselsledere. Dette er elever som passer på at alle har noe å gjøre i friminuttene. Disse gjør en god jobb for et bedre skolemiljø, men vi frykter at ordningen vil forsvinne nå som vi ikke har penger igjen.

Rektoren vår har sagt at vi kanskje ikke har råd til å ha like mange lærere nå. Hvis vi ikke får nok lærere så er det ikke sikkert vi får den beste utdanningen, og det kommer til å gå utover fremtiden vår!


Flere tusen sinte elever, foreldre og lærere protesterte mot kuttplanene i Tromsø-skolen

Det var enormt oppmøte på Stortorget da elever, foreldre og lærere fra mellom 10 og 15 barneskoler i kommunen hadde møtt opp for å få politikerne til å droppe kuttplanene i skolesektoren i Tromsø.


Hvem skal måtte slutte først? De nye eller de eldste?

Det er de nye som ryker først. Men er det lurt? På en måte er det lurt ,men det er de nye som har fått den nyeste utdanningen. Mens de eldste har mest erfaring.


Tvillingene Karl og Kornelius (11) har sendt e-post til Kong Harald:

– Forhåpentligvis kan kongen gjøre det som trengs for å redde skolen vår

For et par dager siden kom forslaget fra kommunen om å legge ned Skittenelv skole, for tredje gang på to år. Da ble tvillingene Karl og Kornelius Junge Hansen (11) så oppgitte at de sendte en e-post til Kong Harald.


Kjære politikere finn en måte å fikse dette på. Læreren vår bruker å si at hvis ikke grunnmuren er på plass, ryker hele huset etter hvert. Dere kan kanskje lære noe av ham?