I brev fra kommunedirektørens stedfortreder, kom Mari Enoksen Hult med følgende oppfordring til alle ansatte i kommunen:

«Ledelsen vil veldig gjerne at ansatte engasjerer seg og bidrar med forslag til gode løsninger. Vi er nødt til å tenke nytt. Har du innspill til ting vi kan gjøre annerledes i fremtiden? Kom gjerne med dine ideer til lederen din eller en tillitsvalgt.»

Kollegiet på Solneset skole har samlet seg om et forslag vi ønsker å formidle videre til kommuneledelsen. Vår enhet er forespeilet å måtte spare inn i underkant av 800.000 kroner.

Vi har nylig innviet en ny fløy på skolen vår, og i den anledning blitt bevilget en større sum, cirka en million kroner, til et «kunstprosjekt» for utsmykning av skolen. Vi ser verdien i dette, men med tanke på den økonomiske situasjonen kommunen er kommet i, stiller vi spørsmålstegn ved om dette er en riktig prioritering.

Vi mener at våre elever er bedre tjent med å beholde en stilling eller to i skolen. Tromsøskolen har ingen ansatte å miste. Kunstprosjektet på Solneset skole er fremdeles i startfasen, og ingen kunstnere er engasjert, kun en prosjektleder.

Konkret ønsker vi å sette kunstprosjektet på vent så lenge kommuneøkonomien tvinger oss til å eventuelt måtte si opp ansatte. Vår virksomhet er allerede skjært inn til beinet, og elevene våre fortjener bedre.