Våre politikere fortjener ros

Kritikken strømmer fra alle kanter mot myndighetene fra dommedagsprofeter og fra selvopptatte personer som klager over at de ikke får bestemme sjøl. Oppi all elendigheten koronaviruset fører med seg tenker jeg at jeg er glad og stolt av at jeg bor i Norge.

ROSER POLTIKERNE: Innsender roser politikerne. Her er Jonas Gahr Støre og Erna Solberg.   Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

meninger

Helse- og butikkarbeiderne har fått ros og fortjener det. Men en gruppe personer som oftest får så hatten passer fortjener også ros: Politikerne. De jobber dag og natt for å sikre borgernes liv og helse. De vedtar krisepakker for næringsliv og arbeidstakere. På tvers av partilinjene klarer de å se det store bildet og har så langt unngått å score billig politisk mynt på situasjonen.

Viruset er farligst for de gamle og syke med dårlig immunforsvar. For å ta spesielt vare på denne gruppen av mennesker stenger myndighetene ned flere samfunnsfunksjoner, men legger til rette for å opprettholde funksjoner som er kritiske. Noen rammes hardere enn andre og kanskje dekker ikke kompensjonsordningene alle like rettferdig, men jeg syns vi skal gi politikerne ros for innsatsen.

Det er rørende at samfunnet vi lever i er opptatt av å ta vare på sine syke og gamle. I et kynisk scenario kunne man godt se for seg disse svake gruppene som en økonomisk belastning og mene at det samfunnsøkonomisk riktige var å la naturen gå sin gang.

Så derfor kjære venner er jeg glad at jeg bor i dette landet hvor vi har vilje til å hjelpe. Men jeg er også glad fordi vi er født med sølvskje i munnen slik at vi har evnen til å gjøre det. Politikerne har tatt et krafttak. Hvis i tillegg hver og en av oss bidrar, så kan vi på noen menneskelige områder komme sterkere ut av dette enn det vi var før viruset rammet oss.