Arctic Center og satsing i Tromsø

For få uker siden var Tromsø blant de mest attraktive reisemålene i landet. Brått har vi blitt blant de kommuner som er hardest rammet. Da er det helt ubegripelig at kommunepolitikerne sier nei til reiselivsprosjektet Arctic Center.
meninger

Tromsø har hatt en sterk vekst innen reiseliv de siste ti årene. Vi har blitt et foretrukket reisemål for gjester på jakt etter nordlyset, men også for konferansedeltakere og forretningsreisende. Gjennom et godt markedsarbeid, spektakulære naturopplevelser og nordnorsk gjestfrihet har vi bygd opp en solid reiselivsnæring i Tromsø-regionen. Vi tiltrekker oss reisende fra hele verden gjennom store deler av året, noe som har skapt arbeidsplasser hos store og små reiselivsaktører.

Slik var det helt til koronapandemien satte en stopper for nesten all reiseaktivitet. Viruset har rammet reiselivsnæringa i Tromsø svært hardt, og 1500 personer er nå permittert. Det er krise. Men med klok og bærekraftig satsing vil gjestene, reiselivet og øvrig næringsliv komme tilbake.


Langer ut mot Ap: «Tromsø Arbeiderparti må ha god råd når de kan tillate seg å slenge et prosjekt som ville skapt mange lokale arbeidsplasser på dynga»

Tidligere stortingsrepresentant Anne Marit Bjørnflaten uttrykte sin misnøye etter det ble kjent at Arbeiderpartiet kommer til å stemme mot utbyggingen av Arctic Center.


I en slik situasjon er det helt ubegripelig at kommunepolitikerne sier nei til reiselivsprosjektet Arctic Center.

Arctic Center vil gi byen og regionen et alpinanlegg med et rikt utvalg av løyper, hytter og hotell i flotte omgivelser. Anlegget vil være et tilskudd til Tromsø som reisemål, og styrke byens attraktivitet.

Tromsø sine fortrinn som reisemål er god flykommunikasjon, hoteller med høy standard og et mangfoldig tilbud av kafeer, restauranter og kultur. Når investorer tør satse på et alpinanlegg og hyttelandsby vil satsingen utvikle og styrke Tromsø. For innbyggere og for tilreisende. Det kompletterer vårt godt utviklede tilbud og gjør det mer robust.

Over hele Norge er kommune-, fylkes- og stortingspolitikere opptatt av hvordan de kan støtte og hjelpe sitt lokale næringsliv gjennom koronakrisen. De samarbeider og finner "gryteklare" utviklingsprosjekter som kan vedtas og iverksettes for å holde hjulene i gang, få folk i arbeid og gi ny vekst. Bedriftsledere og politikere tenker nytt og kreativt for å hindre at markedene forsvinner og unngå at jobbene blir borte for godt.


Ap sier nei til Arctic Center. Gunnar Wilhelmsen: – Det kommer en pressemelding

Ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) har eierinteresser i prosjektet og får nå sitt eget partiet imot seg i saken om utbyggingen av alpinanlegg og hyttelandsby i Håkøybotn.


Det eneste som synes å være "nytenkende" for deler av politikken i Tromsø er å si nei til prosjekter som kan gi sårt etterlengtet aktivitet i byggenæring, servicenæring og reiselivet.

Jeg er enig med redaktør Skjalg Fjellheim; et nei til reiselivsprosjektet i Håkøybotn sender negative signaler til sentrale myndigheter og potensielle investorer. Atter en gang sier Tromsø-politikerne nei til utvikling og satsing. Hvorfor skal Avinor satse på flyplassutbygging i Tromsø, hvis byens egne politikere ikke ser verdien av utvikling i landsdelens hovedstad?

I Tromsø er det dessverre svært vanskelig å få lokalpolitikerne til å forenes tverrpolitisk om de største prosjektene. Dette er synd for Tromsø, trist for innbyggerne og negativt for næringslivet.


Arctic Center henger i tynn tråd – stor splittelse få dager før vedtaket blir tatt

Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet er splittet i synet på Arctic Center i Håkøybotn – få dager før kommunestyret skal si ja eller nei til planene.


Det er store muligheter i vår landsdel, og Tromsø bør være en naturlig motor. Skal vi få til en god utvikling må vi ha politikere som er fremsynte og som er villig til å satse. Høyre er tydelig på at vi skal skape private arbeidsplasser og vi ønsker nye satsinger velkommen. Vi håper flere vil se at Tromsø utvikles med etablering av reiselivsprosjektet Arctic Center.