Arbeiderpartiet vil jobbe for Nord-Norgebanen!

Cecilie Myrseth mener at påstandene om at Arbeiderpartiet svikter i saken om Nord-Norgebanen er feilaktige.

VIL JOBBE FOR BANE I NORD: Cecilie Myrseth skriveri dette innlegget at Arbeiderpartiet ønsker å jobbe for Nord-Norgebanen.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

meninger

Nord-Norge, den fantastiske landsdelen vår, så full av muligheter. Havet, sjømat, reiseliv, mineraler, kunnskap og folk. Det gjør også argumentene for en jernbane sterkere enn noen gang. Behovet for miljøvennlig, effektiv og trygg transport er stor.

Den siste uken har debatten gått varm om Nord-Norgebanen. Påstandene om at Arbeiderpartiet svikter i saken har feilaktig haglet, dessverre med SV i front.

Jeg tar sterkt avstand fra disse påstandene. Arbeiderpartiet har på ingen måte sagt nei til Nord-Norgebanen. Vi har derimot konsekvent uttrykt oss som positive og villig til at dette skal vi få til.

Det eneste vi har avvist er behandlingsmåten til Torgeir Knag Fylkesnes og Per-Willy Amundsen.

Skal vi få til dette fantastiske prosjektet må vi på tvers av politiske skillelinjer samle oss og heie på hverandre. Slik styrker vi vår felles politiske sak. Derfor er det uredelig spill når Arbeiderpartiet feilaktig anklages for å ha sagt nei.

Debatten om Nord-Norgebanen er høyere på den nasjonale dagsorden en noen gang før. Det har Arbeiderpartiet, men også blant annet Senterpartiet og SV sørget for.

Det kan høres teknisk ut, men skal vi få dette viktige prosjektet på skinner er det nødvendig å få all nødvendig fakta på bordet. Pris, mulige trasévalg, samfunnsnytte osv. Derfor har Arbeiderpartiet fremmet forslag i Stortinget to ganger for å sikre at vi får nettopp det. Det har vi selvsagt gjort fordi Arbeiderpartiet har ambisjoner om jernbane i Nord-Norge.

Vi som ønsker å få realisert Nord-Norgebanen, må nå aktivt spille på lag for å få Nord-Norgebanen prioritert og på riktig spor.

Skal vi lykkes, må vi jobbe sammen. For ingen kan bygge Nord-Norgebanen alene, og Arbeiderpartiet skal lede an!