UFF Norge er en bistandsorganisasjon hvorav 84 prosent av landene vi støtter befinner seg i Afrika. Dessverre er det fremdeles slik at vi finner en stor del av verdens aller fattigste på dette kontinentet.

Vi ønsker alle som har innspill eller ideer til hvordan vi på best mulig måte kan kommunisere koblingen mellom UFF og Afrika velkommen ettersom det er svært viktig for oss å være en del av en moderne og opplyst tankemåte.

Vi ønsker ikke på noen måte å sette afrikanere eller folk av afrikansk opphav i et dårlig eller stigmatiserende lys. På alle våre plattformer ønsker vi å bruke realistiske, positive og oppmuntrende bilder og fremstillinger av de menneskene vi når med prosjektene.

I fremtiden vil vi også være enda mer bevisst og oppmerksom på hvordan vi fremstiller de fattige menneskene i områdene vi støtter.

Den gangen designet for de gamle containerne ble laget, var tanken å gi de som lider i stillhet et ansikt, og synliggjøre problemene med fattigdom i Afrika.

For UFF og deres samarbeidspartnere er fokuset på helsen og utdannelsen til barn er det viktigste verktøyet for å bekjempe fattigdom og skape en god bærekraftig utvikling i de landene det gjelder.

UFF har i løpet av 2019 oppdatert hele den visuelle profilen sin, noe som også gjelder containerne. På våre nye containere er det et grafisk design som illustrerer et verdenskart hvor de landene vi støtter er fremhevet samt bedre informasjon om UFF. Dette mener også vi er en mer moderne tilnærming, som fremdeles viser tydelig hvem vi er og hva vi gjør.

Planen var å legge ny folie på alle våre containere tidlig i 2020.

Grunnet Covid-19-situasjonen og alle de problemene det medførte for oss har det dessverre ikke vært kapasitet til å prioritere dette så langt i år. Men vi jobber mot å få løst dette innen året er omme.

Har noen spørsmål eller innspill ang. denne debatten eller andre spørsmål som angår UFFs arbeid i Afrika, så kontakt oss gjerne.