1. divisjon er ikke helt bånd i bøtta. «Gutan» har startet slik vi ønsket. To seirer, 6 poeng og 3-0 i målprotokollen.

Vi slitere på tribunen er glade for de seirene. Selv om vi mer har hørt og lest om kampene enn sett de. Vi er i korona-karantene, og er nektet adgang til våre faste plasser. Vi er farlige for hverandre, selv om vi ikke selv mener det.

De som ikke er farlige for hverandre er folk på puber og på stranda. Vi ser på TV at de nærmest sitter oppe på hverandre. Det tror Abid Raja at han har bestemt, men han har ikke ennå oppdaget at det er fagfolkene som bestemmer.

INNLEGGSFORFATTER: Tor Zachariasse Foto: Jon Terje Eiterå

Vi, de 12. på hjemmelaget, vil gi Raja et lite tips fra oss arme tribuneslitere. Benytt bare hver andre rad på tribunene. Gjør som på sykehusene og hold to stoler avstand mellom hver tilskuer. Da er vi mye, mye, mye bedre beskyttet enn de som heller går på pub og stranda. Så får vi heller stå over at pølsebua på fotballarenaene er farligere enn is-køen på stranda.

Men det er øyner og ører ikke Erna Solberg og Abid Raja vil se og høre med.

Vi kjøpte billetter i mørketiden og vet ikke om vi får brukt dem før ei ny mørketid senker seg. Om vi ikke vinner i tribunelotteriet, så er vi glade uansett, bare TIL vinner.

Vi har, som i alle år, trua på TIL – enten vi sitter behagelig på Alfheim, eller sto i jordskråningen på Valhall. Men når vi ikke kan delta på hjemmekampene for å støtte «Gutan» vårres, så har vi gjort vår plikt økonomisk i jubileumsåret.

Tribunebilletter har vi, men ikke plass, og vi er i godt selskap. Det er mange som ikke får plass. Tenk på de som har vært og er fundamentet i Tromsø Idrettslag. De som er æresmedlemmer, heller ikke de får plass.

Det er pinlig. Kanskje kan noen av dere i dagens ledelse i TIL, ofre sin plass, slik at alle æresmedlemmene får komme på alle hjemmekampene? Æres de som æres bør.

Som Oluf sa det: «Måtte det beste laget vinne på Alfheim mandag, over Strømmen».