Debatt

Måser som hater folk

Odd Tranås er lei av måsehatet.

MÅSEHAT: Debattanten tar et oppgjør med måsehatet.   Foto: Rudi Nikolaisen / iTromsø

meninger

På baksida av KK lørdag 26 sto der et et individ som kalle sæ måsehater. Lite eller ingenting va sugd fra eget brøst, bare sitar fra visa te han gamle Odd Børretzen som i alle fall ikke va fri for ironi.

Og det her ska vi høre fra en representant for arten som står fremst i ødeleggelsen av jorda. Det snakkes om manglandes solidaritet måsan imellom, fra en art som har ubytta og rana alle verdensdela så restan av folk derfra no må be på sine knær om å få komme leve av søppelmat hos kolonistan.

Resta etter overfeske på alle hav som måsen har formidla videre i næringskjeden i tusenvis av år, kalles for svineri. Sjøl livnære de sæ på usunne produkt laga av kjøtt fra dyr som e fødd opp på soya fra andre kontinent som de no avskoge. Heldigvis krepere de av for mye fett og sukker, så vi får se kæm som overleve lengst.


Debatt

«Forslag til konfliktdempende tiltak overfor måker»

Forfatteren av innlegget oppfordrer kommuner, politikere og sentrumsforeninger om å legge til rette for fredelig sameksistens mellom folk og måser.


Men ikke engang feskeavfallet får måsen lenger. Det tas vare på og brukes som for for laksen havets svar på burhøns, som pines te å legge pinelig små, kjedelig kvite egg. Te påske male de eggan av esteiske årsaka, mens måseggan kommer ferdig dekorert fra mora!

Lenge va måseggan borte fra markedet fordi de va så giftige, full av kvikksølv og tungmetalla. Dermed stoppa de en del av den familieplanlegginga eggsankinga representerte. Men at måsen levde med svineriet i kroppen, va det få som mesta nattesømn av!

Overfeske tømte havet for sild, lodda og anna naturlig måsemat. Te og med søppelplassan som holdt liv i mang en måsefamilie i flere tiår, stengte de. Man vemmes over at de stakkars fuglan må slåss om det lille som fins igjen av mat. De som sjøl brukte medmenneska te slava for å rane kloden!


Debatt

«Måker i byene er kommet for å bli»

Beskrivelsene fra noen av byene våre er som tatt ut av en Hollywood-film: Angrepene kommer uventet og raskt, og fienden må tilintetgjøres. Skildringene er voldsomme, nesten utenomjordiske. Hver sommer fråder media i beskrivelsene av «måkeplagene».


De frekke jævlan klage over at fugla lage lyd, så de ikke får sove, mens de søv som svin i støyen fra så mange bila at både Tromsøya og Lofoten snart søkk. Måsen va da for fan her lenge før homosapiens lærte sæ å tenne bål og måtte leve av blåskjell og halvråttent kjøtt fra ilanddrevven kval.

Stor ståhei bare en forsvulta stakkar stæl ei jævla grillpølsa full av fett og et næringsfattig pølsebrød. De kalle måsen for rotte, de som sjøl ligne mest på de små brune sosiale dyran som i lag med måsen rødde opp i søpla de hiv rundt i byen når de e ute og forgifte kroppen med alkohol og anna svineri!


Debatt

«Mediene må slutte å fremstille måker som terrorister»

I flere mediesaker i sommer har måkene blitt fremstilt som «terrorister» fordi de beskytter ungene sine, og «tyver» fordi de prøver å skaffe mat til seg og ungene, skriver innleggsforfatteren.


Det helvete de fortjene, e en tilværelse på ei øde øy der de må livnære sæ av måsesjit i all evighet!

Nemne bare i forbifarta at æ aldri har eid ei hytta, men va måse i mitt forrige liv.