Ja, ja ikke alle da. Bare de heldige. Pytt, pytt hva gjør vel det. Dette er bagateller, så lenge «gutan» vinner. Det skal ikke mer til, for å glede oss i koronatider. Humøret blir ikke dårligere av å se på tabellen for fotball i landets to øverste divisjoner. Som det står i diktet: Dette landet er langt, det meste er nord. Også på tabell toppene i eliteserien og i 1. divisjon.

Har vært heldig med trekningen og har vært på Alfheim en gang. Hyggelig det. Savnet ekspertene kommentere fra inngang C, rad 4 og 5. De eneste ekspertene jeg hørt, var kjeften til 22 spiller.

Nå er det ikke akkurat festfotball TIL leverte i den kampen jeg fikk billett til. Det er selvfølgelig vanskelig når motstanderne plasser sine 11 mann i forsvar og knapt beveget seg over midtstreken. Men vi har Kent Are Antonsen. Han er som kameleon, han kan brukes overalt og gir alt, alltid. Han passer på å lage mål, slik at TIL vinner. Han er og blir en spiller som gir alt for drakten han med stolthet bærer. Ikke rart at han er blitt en av våre helter.

Om vi savner Gamsten? Klart vi gjør. Men ikke tversoverpasningene. De pasningene er godt ment, bare medspillerne har forstått det. Gamsten og Ruben Yttergård Jensen på midtbanen, for et par det kunne ha blitt! I fotball vet man aldri, også med overganger mellom klubbene. Og det er ikke langt fra Bjerkaker sør på Tromsøya til Alfheim stadion.

Det blir ikke mye spontanitet på oss, 12 mann på laget, når vi ikke kan stille på Alfheim. Det blir ikke samme intensiteten og spontaniteten å snakke på telefon eller over en kopp kaffe noen dager etter kampen. Fotball er som all annen idrett; et øyeblikks opplevelse. Det samme er kommentarene.

Magnus Andersen denne spilleren fra Øksfjord, har blitt tradisjonsbærerne i TIL. Han er som den nevnte Balsfjordingen, de spiller der treneren og laget har bruk for de. Nå har Magnus fått en på laget som nesten er 20 år yngre. Isak Aarøen Hansen er med sine 15 år den yngste spilleren Tromsø har spilt en seriekamp i nasjonens øverste fotball divisjoner. Urolig! 20 års forskjell er det mellom yngste og eldste spiller på TIL-laget. Det er historisk!

Sola varmet godt på Alfheim. Det samme gjorde seieren og 15 poeng på 5 kamper.

Det eneste som ikke varmer på Alfheim, er tanken på at æresmedlemmene i TIL ikke får plass på tribunene. Det er pinlig og klubben til liten ære. Det må dagens styre ordne opp i. Men det krever handlings kraft. Så får våres 11 gutter ordne med en ny seier. HEIA TIL.