Debatt:

«Sogndal har hatt mange tunge nederlagsturer hjem fra Tromsø. Fortsett med det.»

TIL-supporter Tor Zachariassen har tro på «Gutan» i møte med Sogndal.

FRA ELITESERIEN: Eliteseriekampen i fotball mellom Sogndal og Tromsø fra 2017 på Fosshaugane Campus. Sogndals Even Hovland i duell med Tromsøs keeper Gudmund Kongshavn.  Foto: Christian Blom

meninger

Ingen har kjørt bil uten å treffe uventede hull eller humper på veien. «Gutan» har hatt langhelg i sol og varme sør i landet. Der traff de på et hull, og så på et hull til., det var ikke hull i ozonlaget. Heldigvis. Hullene og nullene hadde navnene Grorud og Grimstad. I sørlandsbyen heter klubben Jerv, hvorfor det navnet? Nok om det. Men jerv var sørlendingene da de vant 1–0 over våres karer.

De klarte å få mål den ene gangen de var over midtstreken. «Gutan» forærte til sammen tre mål og alle poengene til vertene i de to kampene. Snakk om å være rause med serielederen i førstedivisjon. Vi eksperter på ad 6 og 7 inngang C på Alfheim, er glad for at det ikke er kynismen som råder hos «Gutan».

Eller kanskje synger de sammen med ledelsen: Hvorfor være stor når man er lykkelig som lite. En av ekspertene på raden var enig med ledelsen i Tromsø. Det var bedre å være best i førstedivisjon enn sist i Eliteserien. Han mottok ingen tilslutning for den meningen.

TIL-SUPPORTER: Tor Zachariassen har skrevet dette innlegget.   Foto: Ronald Johansen

Men han om det. Mandag kveld blir det artig på Alfheim. Da kommer syltetøybygd, Sogndal på besøk. Vi på raden ønsker de 200 som får sett kampen på Alfheim god fornøyelse.

En av de på raden blar i minnenes bok. Noen minnerike kamper har det vært med Sogndal. De var motstander da «Gutan» kom på alle fotballinteresserte lepper. Et legendarisk selvmål, fra en av Tromsøs største legender mellom stengene. Det husker vi godt, vi som var i våre beste år da. Som det ble uttalt da det bli bladd i minnenes bok – Sogndal har hatt mange tunge nederlagsturer hjem fra Tromsø. Fortsett med det.

En av våres «Guta» startet for øvrig sin fotballkarriere i Sogndal. Pappaen var trener for laget og Ruben hadde hvit drakt og sort bukse. På det laget som skal gjeste Tromsø på mandag, er det en spiller som er godt kjent i 9000-byen. Thomas Kristoffersen har både spilt på Kroken og Tromsdalen, og farfaren har vært leder i TIL. Nå, ja Thomas tar nok ikke hensyn til familien og hjembyen i kampen og at han aldri fikk mulighet å stille sine fotballferdigheter til tjeneste hos TIL.

Slike hensyn vil «Gutan» sin kaptein, Ruben, heller ikke være preget av. Han som leder av våres kara på banen, vil vise at de to små hullene som oppsto i Grorud og Grimstad er fikset.

Vi har som alltid bunnsolid tro på gutan. EYA TIL