Debatt:

Ikke lån retorikken til Ap, Jan Tore!

Folk flest er tjent med at det er lokale bedriftseiere i Norge som har et generasjonsperspektiv, skriver innleggsforfatteren.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Gorm Kallestad / NTB

meninger

Ap har ikke lykkes med mye, men har klart en ting. Nemlig skapt et inntrykk av at formuesskatt er et gode for folk flest staten tar inn. Det er det ikke. Folk flest er tjent med at det er lokale bedriftseiere i Norge som har et generasjonsperspektiv.

Derfor burde formuesskatten skiftet navn til hva det er: «ekstra avgift for å være norsk og skape arbeidsplasser».

Fremskrittspartiets Helge André Njåstad  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

I unntaksåret 2020 skjer dette. Bedriftseiere i hele Norge må betale denne ekstra avgiften for å være norsk og basert på verdier nyttårsaften før Norge ble stengt ned på grunn av korona. Avgiften skal inn uansett om bedriften går med overskudd eller underskudd. Den skal inn også om bedriften har gått konkurs i løpet av året.

Og dette vil Ap ha enda mer av?

Høyresiden i Norge burde ta Ap på denne logiske bristen og få fram at de går i retning av kommunisme der staten skal eie alt. Men mest skuffende er det at Høyres finansminister argumenterer på samme måte som Ap.


Mer skatt på arbeidsplasser og verdiskapning er ikke Norges vei ut av koronakrisen

Mandag legger høyre frem utkast til nytt stortingsvalgprogram. I neste stortingsperiode trengs vekstfremmende skattelettelser, mindre reguleringer og mindre byråkrati, skriver Høyres Kent Gudmundsen og Linda Hofstad Helleland.


«Det er ikke aktuelt å fjerne hele formuesskatten før man har en løsning på plass for å unngå nullskattytere» sa han etter at Vestland Høyre helt korrekt foreslo å fjerne hele skatten – det samme som FrP har programfestet.

Det finnes ikke nullskattytere Jan Tore!

Norske bedriftseiere skaper arbeidsplasser som igjen skatter til kommuner og staten. Disse bidrar til at vi alle på Stortinget har milliarder å dele ut hvert eneste år. Til skoler, barnehager, helsevesen og samferdsel. Det er ikke penger som kommer av seg selv inn i statskassen. De kommer fordi noen skaper verdier og arbeidsplasser.

Disse forteller meg tydelig at de ikke har noe imot å betale skatt i gode tider og av overskudd. Problemet er den ekstra avgiften i form av formuesskatt. Fordi man er norsk og skaper arbeidsplasser.