Hvert år reguleres pensjonene i Norge. Men helt siden 2011 har utbetalingene til pensjonister blitt fratrukket 0,75 prosent. Ja, du leste helt riktig. En million pensjonister får nå for femte gang på seks år negativ kjøpekraft, vi får ikke kompensert økende levekostnader, vi blir helles ikke del av velstandsutviklingen. Er det takken vi får etter å ha arbeidet mellom 30-50 år med å bygge opp landet vårt?

Et flertall på Stortinget gjorde i 2011 følgende vedtak: «Pensjoner under utbetaling reguleres i samsvar med lønnsveksten og fratrekkes deretter 0,75 %».

Alle pensjonister i Norge har tapt tusener av kroner i kjøpekraft i årene etter 2014. Underregulering av pensjonene gir staten en gevinst fra pensjonistene på over 9 milliarder kroner de siste seks årene! For hver pensjonist vil tapene i kjøpekraft alene i gjennomsnitt bli 9.700 kroner. Pensjonsoppgjøret i 2021 kan gi ny kraftig realinntektsnedgang for pensjonistene.

Hva pensjonistene har tapt totalt på grunn av denne underreguleringa siden 2011 er et langt høyere tall milliarder!

Pensjonen er opparbeidet gjennom et langt yrkesliv og er dermed en del av lønn som nå blir fratatt pensjonistene. Dette kan vi ikke godta! Pensjonen er pensjonistenes lønn, det er tilbakebetaling av «oppsparte» midler som pensjonistene i sin tid i arbeidslivet har betalt i trygdeavgift og innskudd i pensjonsordninger. I tillegg kommer også det arbeidsgiverne har betalt.

Det er pensjonistenes egne innbetalte penger staten tar. I andre sammenhenger kalles dette tyveri.

Vi krever at de politiske partier øyeblikkelig fjerner denne bestemmelsen om minus 0,75 prosent fradrag i alle pensjoner! Vi krever også forhandlingsretten tilbake. Saken skal opp i forbindelse med statsbudsjettet senere i høst, og vi pensjonister følger veldig godt med på det de ulike politiske partier foretar seg i denne saken. Pensjonistene er en betydelig velgergruppe. Det er ikke lenge til det er nytt valg!