Debatt:

Tromsdalen bibliotek ser ut til å være historie, for nå trues det med nedleggelse

Tromsdalen skole, barnehagene i Tromsdalen og resten av beboerne må få beholde det flotte biblioteket vårt. Det er nyttig, forebyggende og helt nødvendig.
meninger

Biblioteket er et samlingspunkt for hele bydelen og ytterkanten, for det brukes også av folk fra innlandet.

Biblioteket har papirbretting til forskjellige høytider, eventyrstund, sjonglører, dukketeater og en bunker fra krigen som brukes for alt den er verdt. Der kan man oppleve en atmosfære som er utrolig spennende for diverse fortellinger.

Biblioteket er ikke så stort, men rommer mye kunnskap, kultur og varme. Varmen er det Inger, en utrolig flott, voksen dame som står for. Ungene elsker henne, ungdommene respekterer henne, og vi voksne trenger henne.


Kommunen vil kutte ti årsverk i kultur og øker elevprisen på Kulturskolen med 12 prosent: – Vi har allerede skåret til beinet

I handlingsprogrammet for 2021-2024 som kommunedirektøren sendte ut mandag, er det foreslått over 13 millioner i kutt i kultursektoren. Kulturaktører frykter ringvirkningene.


På biblioteket blir ungene guidet i riktig retning, og er energien stor, gir rundene rundt Spar underverker.

Biblioteket ligger veldig fint plassert inne i bebyggelsen. Unge som gamle kan komme seg dit uten buss eller bil. Vi kan ikke sende ungene alene til byen for å låne bøker, lydbøker eller dvd-er. Tromsdalen skole, barnehagene i Tromsdalen og resten av beboerne må få beholde det flotte biblioteket vårt. Det er nyttig, forebyggende og helt nødvendig. Ungene her i dalen har ikke så mange andre steder å gjøre av seg, så mange møtes der i en verden fylt med data og annen kunstig stimulering. Det er viktig å ha en mulighet til å drømme seg bort, låne en bok eller bare kose seg.

Så la oss beholde Tromsdalen bibliotek i mange år til.