Som følge av at FrP og regjeringspartiene ble enige om budsjettet, er det nå klart at det skal settes inn tre ekstra Hurtigruteskip, og seilingene skal gå fra Bergen til Kirkenes. Det blir dermed fem skip mellom Bergen og Kirkenes, i første kvartal 2021.

Det var FrP som presset på for en løsning her. Det betyr at man nå kan frakte gods og passasjerer langs hele denne strekningen. Det er viktig at Hurtigruten leverer varer som normalt og dette ivaretar i stor grad behovet langs kysten, også for de lokale speditørene og havnene.

Grunnet den krevende situasjonen koronapandemien satte selskapet i, ble det tidligere besluttet at man skulle droppe anløp i 13 havner og kutte alle seilinger sør for Bodø, og kun operere to skip.

Dette var ikke holdbart. Nordover i Norge er Hurtigruten en viktig befrakter av gods, og kan sørge for at varer kommer fram – når veier kan bli vinterstengte. Vi er glad vi fikk gjennomslag for dette og vi er spesielt glad for at mange av de permitterte ansatte nå kan komme tilbake på jobb.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet foreslo tidligere i november å øke antallet seilinger, men la ikke inn noen penger til dette.

Hurtigruten kan ikke seile på luft og kjærlighet, det var ikke en krone inne fra Ap og Sp. Nå er det penger på bordet, og det vil bli flere skip og langs en vesentlig lengre strekning.