Marie var et engasjert menneske, enten det dreide seg om kultur, politikk eller medmenneskelige forhold. Hun hadde en klar røst og sine meningers mot.

I en årrekke var hun en profilert samfunnsdebattant og lokalpolitiker for Venstre.

Det er ikke lenge siden jeg hørte henne si, hun skulle gjerne hatt et nytt prosjekt!

Marie var sine venners venn. Hun viste alltid omsorg og tilstedeværelse, ingen skulle behøve å være alene. Marie var der med en invitasjon eller et besøk, alltid nærværende. Hun brydde seg oppriktig.

Ingen kunne heller lage sammenkomster og feiringer som Marie og Eigil, disse ble legendariske blant vennene.

Marie brukte også av sin tid til å være lesehjelp på Bjerkaker skole og i mer enn 10 år besøksvenn på sykehjem.

Marie og jeg kjente hverandre siden 1970-tallet da vi begge kom til Tromsø, men knyttet først nært vennskap da vi var invitert til å delta i Kulturkomiteen for Winter Cities i Tromsø 1990. Oppdraget var å lage et kulturarrangement under Winter Cities-uken.

Det resulterte i «Klær i dans», et prosjekt hvor vi inviterte landsdelens kunsthåndverkere til å lage plagg som ville bli vist av profesjonelle dansere fra byen. Komponisten Tor Halmrast ble invitert til å lage musikken, han sto også for den tekniske gjennomføringen. Forestillingen ble vist flere ganger daglig under hele Winter Cities-uken.

Marie Fangel var utdannet ved Statens Håndverk- og Kunstindustriskole, Keramikklinjen med diplom i 1971. Senere tok hun Pedagogisk utdanning ved Universitetet i Tromsø (1985).

Hun hadde en rekke separatutstillinger og deltok i flere gruppe-/kollektivutstillinger. Hun ble også offentlig innkjøpt og hadde mange utsmykningsoppdrag. I 1985 mottok hun Troms fylkes etableringsstipend og i 1990 Troms fylkes kulturstipend.

Hun var også opptatt av hva som foregikk internasjonalt og foretok studiereiser til blant annet Berlin, Roma, Amsterdam, Madrid og Budapest. Hennes rike allsidige bakgrunn førte naturlig til at hun fikk en rekke offentlige verv som jurymedlem, styremedlem og leder av flere innkjøpskomiteer.

Marie Fangel var kunstner, og vi er heldige som har noen av Maries vakre gjenstander i vårt eie.

Tankene går nå spesielt til Eigil, alltid nær og til stede for Marie, og til Simen og Karine med familier.