Skal vi ikke la naturen gå sin gang?

Gunnar Nerdrum mener pressen bør skrive mer om følgene av koronasmitten og er kritisk til de strenge tiltakene.

ARTIKKELFORFATTER: Gunnar Nerdrum, tidligere høyesterettsadvokat, skriver nok en gang om koronatiltakene.   Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

meninger

«Det er ikke pressens oppgave å heie på myndighetene», skriver Trond Haakensen i avisa på lederplass fredag.


Kommentaren:

Det er ikke pressens oppgave å heie på myndighetene

Først og fremst er vårt samfunnsoppdrag å stille spørsmål på vegne av dere lesere, skriver sjefredaktør Trond Haakensen ett år etter at Norge stengte ned.


Man kan være ganske enig. Men har både «iTromsø» og resten av våre massemediene gjort noe særlig annet det siste året? – De som har vært kritiske til pandemibestrebelsene, har ofte hatt problemer med å få sine produkter antatt.

Jeg hører til dem som har vært kritiske så lenge vi har hatt innskrenkninger i vårt tilvante samfunnsliv. Jeg ser det slik at korona og covid-19 er én av mange influensaepidemier som vi plages med. Det er mulig at den er skumlere enn andre. Men den muterer, og mutasjonene krever egne vaksiner.


Debatt:

Gunnar Nerdrum etterlyste tall på hva som skjer med koronasyke. Disse tallene finnes

I avisen iTromsø etterlyser Gunnar Nerdrum tall på hva som skjer med de som er smittet av coronaviruset.


Vi blir daglig fôret med tall for smitte. Men vi har ikke fått vite noe særlig om følgene av smitten. Kanskje det ikke er «populært». Her hadde imidlertid Kjetil Elvevold i avisa 13.02.2021 en interessant artikkel. Han påviste med tall fra Folkehelseinstituttet at det i Tromsø – forutsatt at hele befolkningen ble smittet – var ingen under 70 år som døde. Over 70 var det enkelte. Men de ville også oftest ha andre svekkelser.


Debatt:

«Dette er eksperimentelle vaksiner, og vi vet absolutt ingenting om eventuelle fremtidige bivirkninger»

«I epost til min nåværende arbeidsgiver har professor Kristoffer Rypdal skrevet at jeg ikke har relevant faglig bakgrunn for det jeg skriver om. Men med doktorgrad fra det medisinske fakultetet burde jeg få lov til å uttale meg om medisiner, så jeg trosser herved Rypdal og tar sjansen på å skrive.»Debatt:

Opphev alle restriksjoner og la folk bli smittet

Gunnar Nerdrum mener man bør la alt gå sin gang og at folk verken bør høre på smittevernlegene, eller det de hører på TV og radio når det gjelder koronaviruset.


Det går jo nedover med oss. Vi skal alle dø en vakker dag. Det dør over 40.000 i Norge i året, – over 100 hver eneste dag.

Av vårt russekull på 39 her i Tromsø i 1959, har allerede 10 gått bort.

Og dødstallene? Vi får vite at så og så mange tusen er døde i USA, men vi får ikke vite hvordan de var ellers.

Vi håper på vaksinen. Kjetil Elvevold hadde en interessant artikkel i avisa nylig, – med advarsler mot vaksinen – Og ganske riktig. Vi fikk vite at AstraZeneca-vaksinen ble stanset kl. 14.00 sist torsdag. Bivirkningene må undersøkes nærmere.


Villedende koronatall fra Kjetil Elvevold

Matematikkprofessoren skriver om betydningen av koronatall.


Det er et gammelt motsetningsforhold mellom smittelegene og reise- og turistnæringen. Smittelegene vil ha størst mulig begrensning i reisevirksomheten. Reiselivet vil ha det mest mulig åpent.

Det var visse tilløp til stengning under fugleepidemien og svineinfluensaen for noen år siden. Stort sett sto vi han av og aksepterte at influensabølger kom og gikk om vinteren. Er det noe annet nå? – Det ser ikke ut til det.

Men skadevirkningene. De er store. Spør utesteder, treningssentre, guide-selskaper, flyselskaper, kulturlivet. Vi har i vårt land over 200.000 helt arbeidsløse. Menge er «bare permittert». Mange klager over psykiske problemer. Det har vært markert økning i vold i nære relasjoner. Bare i lille Tromsø er det nå 982 mennesker i karantene!


«Det får være grenser for skeiv framstilling, Kjetil Elvevold»

«Leserne kan ikke annet enn tolke denne kraftsalven på annen måte enn at jeg har kontaktet Nofima og hevdet at Elvevold ikke har relevant bakgrunn for å skrive om vaksiner. Intet kan være fjernere fra sannheten.»


Men de rike klarer seg godt. Børsen går stadig opp.

Skal vi fortsette med dette? Vi klarer ikke å stanse koronaen. Den eller mutasjonene sprer seg stadig, – på tross av alle forsøk på begrensning.

Skal vi ikke la naturen gå sin gang?