Fra sidelinja:

Nå er vi i ferd med å bli skikkelig lei hele denne suppa  

Nå er det vaksiner som diskuteres over hele verden og alle gjør det de kan for å stikke den giftige nåla i sine borgere. 

VAKSINE: Herman Kristoffersen er lei av å vente på koronavaksinen.   Foto: Marit Hommedal / NTB

meninger

Israel var tidlig ute og sikret seg avtaler om vaksiner. De har vaksinert nesten hele folket nå. Og de er større enn Norge i folketall.

I USA sier presidenten deres at 1. mai skal alle voksne være vaksinerte med de vaksinene som Donald Trump lovet bort mens han bodde i Det hvite hus. Han gikk inn med penger til produksjonen og forutsatte at USA skulle prioriteres. Derfor er mer enn 100 millioner i USA allerede vaksinert.

Herman Kristoffersen, spaltist  Foto: Knut Jenssen

I lille Norge bor det bare i underkant av fem og en halv million og kun åtte prosent av disse er vaksinert. En har så vidt gjort unna sykehjemmene og noen helsearbeidere. En snau halv million. For å si det som Trygve Hegnar: «Om jeg ikke blir vaksinert i løpet av mars skal jeg lage et helvete for regjeringen». Han er tett på 80 år nå og fremdeles har ingen bedt ham komme med overarmen sin for at noen skal spidde den med nåla.

Hele verden, selv Russland hvor det dør hundretusenvis, snakker nå om vaksiner. Alle nye sjokkrapporter om hvordan viruset muterer og reiser rundt, driter vi i. Vi vil høre om hvordan man vaksinerer folk så dette kan ta slutt.

Hvorfor har ikke regjeringen vår gjort noe annet enn å stole på EU? Slik har de sikret oss å ligge bak alle andre når det gjelder vaksinestatus. Hva er det med Sputnik 5? Hva med alle andre vaksiner? På et tidspunkt i nyhetsstrømmen var det 150 vaksiner i spill. Kommer de ikke? Hva er det nå med AstraZeneca som gjør den farlig for eldre? Ligger det fare for blodpropp i de små glassene? Kan det bli verre, kan vi dø hele gjengen av dette? Hvorfor snakker vi ikke mer om dette?

Vi vil reise, vi vil ut av dette landet i stor fart. Når faren en gang er over, blir landet vårt helt tomt. Penger bygger seg opp på kontoene og flyttes inn på reisebudsjettet. Nå skal vi nordmenn pinadø straffe gamle Norge med vårt fravær så snart vi kan.

Vi fikk nettopp vite at det bare var en bakketopp igjen før vi er igjennom den siste nedstengningen. Erna Solberg sa det slik. Hun selv gidder ikke gjøre noe for å skaffe en mer potent vaksine for oss her hjemme. Vi kan ikke reise noen steder, men hun kan. En bakketopp. Høyde nummer X og på toppen av høyden er det bare mer elendighet og nye sjokk før nedturen. Vaksinen virker ikke og alle land får nå sine mutasjoner som ingen vet hva som virker mot.

Fargene er stjålet for å brukes i koronaen. Røde, grønne og gule skoler og institusjoner finnes overalt. Treningssentre, konserter og begravelser går for tomme stoler. Regjeringen prøvde å innføre portforbud også, men ble stoppet av advokater som minnet dem på at det bare var mulig om en også hadde tenkt å innføre diktatur. I Kina sveiset de igjen dørene til folk i Wuhan og arresterte alle svette kinesere eller andre de ikke likte trynet på.

«Vi drøfter bare portforbud fordi det kan bli nødvendig en dag». Det var svaret vi fikk fra regjeringen på dette forsøket. Derfor lever vi nå et vaksinefritt liv og lurer på om det blir portforbud en av de nærmeste dagene eller om vi blir erklært gul, rød eller grønn, plassert i karantene eller noe annet ubehagelig.

For nå øker smitten igjen. Den engelske varianten er rene spanskesyken, siden den smitter så uhyggelig lett. Hele verden går nå med munnbind og frykter alt mellom himmel og jord. «Halve hovedstaden» har snart hatt korona. Rødfargen der er snart blå. Nå er det bare vaksine som kan hjelpe mot dette massive utbruddet.

Ikke vet vi her ute hvem som har ansvaret for alt dette, om det ikke er regjeringen som visstnok tror den skal bli gjenvalgt etter koronaen, men da er det dessverre ingen nordmenn hjemme. Vi er på langtidsferie til godt over valget.

NB: Teksten ble redigert klokken 17.56 19. mars, da en setning i første avsnitt kunne misforstås.