Debatt:

Kutt i Aksjon ungdom er et tap for lokalbefolkningen i Tromsø

Både ansatte, beboere og pårørende kan stille seg bak at Aksjon ungdom bør bli et fast tilbud for ungdom mellom 14-16 år. Det er bra for både humøret og den psykiske helsen. 

HÅPER KOMMUNEN SNUR: Ungdomsrådet er kritisk til at kommunen har valgt å kutte prosjektet Aksjon ungdom i sommer.  Foto: privat

meninger

Kommunen har valgt å kutte Aksjon ungdom sommeren 2021. Aksjon ungdom er en opplevelse både eldre og unge setter veldig stor pris på. Aksjon ungdom er et tilbud til ungdom mellom 14-16 år som ønsker sommerjobb på sykehjem.

Vi i ungdomsrådet synes dette rett og slett blir for dumt å kutte. Ungdommer får en spesiell mulighet til å sette foten sin ut i det voksne liv og jobbverden, samtidig som de får mulighet til å være med de eldre. Det er noe begge generasjonene ser fram til.

Har kommunen hjerte og råd til å kutte ned på disse to for å spare penger? Kommunen velger å kutte fra feil plass når muligheten er der for å kutte andre steder. I denne koronapandemien har de eldre vært inne for å beskytte seg selv og andre. Vi syns at det skal være en selvfølge at både eldre og unge skal få dette tilbudet tilbake.

Dette er noe mange ungdommer ser fram til og gir ungdom muligheten til å få seg sommerjobb .Etter enda et helt år på skolebenken er det noe stort å se fram til når sommeren kommer. Du kan verken reise ned til familien din i Frankrike eller dra på den turneringa du hadde så lyst til. De eldre har minimal kontakt med verden rundt ettersom verden er som den er. De unge og de eldre har godt av å møtes for å slå av en prat, snakke om hvordan de har det og kanskje man får seg en god venn?

Hva vinner vi med å kutte aksjon ungdom? Både ansatte, beboere og pårørende kan stille seg bak at Aksjon ungdom bør bli et fast tilbud for ungdom mellom 14-16 år. Det er bra for både humøret og den psykiske helsen.

Vi synes kommunen burde tenke mer over hvor store konsekvenser dette kuttet medfører. Vi håper både ungdommer, men også voksne, velger å støtte denne saken og at kommunen velger å gjenoppta saken og revurdere deres avgjørelse.