Reagerer på utbedring av fylkesvei: «Prioriteres syklistene foran oss vanlige folk?»

Lakselvbukt utviklingslag fortviler over forholdene på fylkesvei 7900 og føler seg oversett etter at det ble klart at Fylkeskommunen skal utbedre naboveien.

SLIK SER VEIEN UT: Disse bildene er att nylig på Fylkesvei 7900 mellom Lakselvbukt og Laksvatn. Privat 

meninger

I en artikkel publisert i iTromsø 2. august vises et bilde av fylkesvei 87 som har en langsgående rift i veien. Avdelingsleder Øyvind Strømseth for samferdsel i Troms og Finnmark fylkeskommune sier det er de som bestemmer hvilke fylkesveier som skal utbedres. Ikke Arctic Race of Norway.

Fylkesvei 7900 mellom Lakselvbukt og Laksvatn har langt mer enn én liten langsgående rift.

Her er veiene ferd med å forsvinne. Veiskaden er rett ved en bakketopp. Trafikantene er livredde for å kjøre her fordi det kun er en kjørebane som kan brukes. Fartsgrensen er satt ned til 50, men selv det er for høy fart siden det er like ved en bakketopp og null oversikt. I påvente av utbedring må veieier sette fartsgrensen ytterligere ned og sette opp lysregulering.

Fylkesvei 7900 har et så stort forfall at det går på helsa løs både sommer som vinter. Nylig ble vi kjent med at «naboveien» fv. 7898 var i så dårlig forfatning at den planlagte sykkeletappen i Arctic Race langs Lakselvdalen til Laksvatn måtte endres i siste liten. Vi som bor her og bruker veien lurer på om profesjonelle syklister sin fremkommelighet og sikkerhet prioriteres fremfor vanlige folk som ønsker en trygg og fremkommelig vei? Utbedring og sikring av vei må alltid skje ut fra kriterier som går på sikkerhet og fremkommelighet for dem som til daglig bruker veien.

Det er nærmer seg snart valg og ulike parti ivrer med å fronte sine slagord som «Nå er det vanlige folks tur» og «Nær folk i hele Norge». Hvor mye er slike slagord verdt i det virkelige livet? Vi tenker at det er på høy tid å løfte satsinga rundt samferdsel til et nytt nivå. Veimyndighetene må tenke nytt i forsøket på å ta igjen det enorme etterslepet, samtidig som de politiske partiene må våge å bringe inn temaet i den politiske debatten. Et av verdens rikeste land kan ikke lenger være bekjent av å ha et av verdens dårligste veinett.

Se bildene i dette innlegget. Alle bildene tatt fra FV 7900. Dessverre er dette bare et av mange eksempel på en vei i full oppløsning, men akkurat nå er det dette veipartiet som utgjør størst fare for de trafikantene som ferdes der.