Representantene fra Høyre forsøker seg i et innlegg i denne avisa på å tåkelegge debatten om regjeringas skattepolitikk ved å kalle Cecilie Myrseth sitt innlegg for nedsnakking.

Vi kan forstå at fakta om resultatene av regjeringas politikk kan oppleves vanskelig å forholde seg til, men det er fremdeles fakta.

Vi kan forstå at fakta om resultatene av regjeringas politikk kan oppleves vanskelig å forholde seg til, men det er fremdeles fakta.

I tillegg utviser representantene en rørende omsorg for de «menneskene som trenger det aller mest». Det er likevel en enorm kløft mellom representantenes retorikk og denne regjeringas politikk. For mens kronisk syke, kreftsyke, brannskadde og barn som trenger briller betaler prisen, har landets aller rikeste hatt skattefest etter skattefest.

Det er en stor feiltakelse å si at skattekutt skaper arbeidsplasser. All forskning og erfaring viser at det ikke stemmer. At representantene fra Høyre enda en gang peker på flere arbeidsplasser som en begrunnelse for skattekuttene, begynner å nærme seg det parodiske. Det nytter ikke å fortelle en løgn flere tusen ganger, den blir ikke sann likevel.

Arbeiderpartiet vil gjennomføre en omfordelende politikk, der de som har mest fra før skal bidra mer slik at de som har minst kan sitte igjen med mer. For oss er det uaktuelt å kutte i formuesskatten og sende regninga til de som går på AAP eller er arbeidsledig og har mista feriepengene, slik denne regjeringa har gjort.

Siden Erna Solberg tok over som statsminister, har boligprisene i Norge økt med 46 prosent (!). Høyre, med sine kamerater i KrF, Venstre og Frp, har gjort lite eller ingenting for å stanse den ekstreme utviklinga. Under koronapandemien har de for eksempel sikret utleiere koronastøtte for tomme boliger. Slik sikrer man at forskjellsfabrikken som boligmarkedet utgjør, bare fortsetter og fortsetter. Vi mener at boligmarkedet er det beste eksemplet på hvorfor vi trenger en mer aktiv stat.

Arbeiderpartiet vil gjennomføre en boligreform som gi Husbanken en sterkere rolle, sørger for at det bygges flere boliger og at det sikres flere leie-til-eie-ordninger. Bolig skal være et hjem for vanlige folk, ikke et spekulasjonsobjekt for dem som har aller mest fra før.

Arbeiderpartiet ønsker bedre oppfølging og helsehjelp for dem som sliter med rusavhengighet. Vi vil gjennomføre en forebyggings- og behandlingsreform som styrker både forebygging og bedre kapasitet i rusbehandlingen. Dette bør Høyres representanter være klar over, selv om de tegner et ganske annet bilde i sitt innlegg.

Det er et ubestridelig faktum at denne regjeringa har fungert som en Robin Hood fra bakvendtland. Nå er det på tide å snu utviklinga. For nå er det vanlige folk sin tur.