DEBATT:

Jeg glemmer aldri mitt første møte med TIL, som tolvåring via Sportsrevyen i 1985. For en gjeng!

Innleggsforfatteren er fotballsupporter og trønder, men følger likevel nøye med på TIL i årets eliteserie.

SORT-HVITT: TIL anno 1985. Innleggsforfatteren har lagt ved bildet selv.  

meninger

Som ihuga fotballsupporter med et stort hjerte for norsk fotball så må jeg si at det gjør vondt i kropp og sjel å se TILs hjemmestatistikk denne sesongen. Ni (!) hjemmekamper uten seier = bunnstrid, og sånn skal det ikke være. Derfor, på vegne av oss som ønsker at TIL skal være en stabil eliteserieklubb, så har jeg følgende råd til klubbens ledere og spillere:

FOTBALLSUPPORTER: Og innleggsforfatter Bjørn Druglimo.  Foto: Privat

Finn tilbake til røttene deres. Vær dere selv, som det dere engang var. Ikke bli en dårlig kopi av andre. Jeg glemmer aldri mitt første møte med dere, og det var som tolvåring via Sportsrevyen i 1985. For en gjeng! Legenden Torkild Brakstad som trener, kule stripete drakter, og en herlig blanding av innsats, samhold og duellstyrke. Det var nesten sånn at det også gjorde vondt i kroppen til oss TV-seere når «Gutan» taklet motspillere, og det var også sånn at eventuelle barndomsdrømmer om en gang å bli keeper forsvant som dugg for solen med tanke på at man kunne risikere å bli bombardert med skudd fra spillere som «Slegga». Dere i TIL har en stolt historie, og glem derfor aldri hvem dere var for å finne ut hvem dere vil bli.

Bygg opp igjen «Fort Alfheim». Det skal være den mest beryktede bortebanen i norsk fotball. Ikke bare fordi det kan snø store deler av sesongen, blåse nordavind fra alle kanter og være minusgrader i mai. Nei, men fordi det i tillegg skal være vondt, både fysisk og mentalt, å spille mot TIL på Alfheim. Målet må være at motstanderne gruer seg i ukevis før avreise til Nordens Paris, og at de bruker terminlista med datoene for bortekamper mot Tromsø som spøkelseshistorier for barna sine.

Stå opp som ekte krigere. Dere skal blø for drakta, byen og supporterne deres. Hent inspirasjon fra gamle klubbhelter. Spillere som spiste kraftfor til frokost, taklet med – og motspillere og som med sin holdning og kroppsspråk viste hele Fotball-Norge at her bestemmer vi. Sånne som bautaen Tor Pedersen. Gi motstanderne sklitaklinger i julegave, tapte hodedueller i bursdagsgave og la det aldri være noen tvil om at for hjemmelaget på Alfheim så er det kun en ting som gjelder, – en for alle – alle for en.

Lykke til videre med sesongen!