Alt kan repareres

Framtiden i våre hender ønsker å være aktive i det grønne skiftet. Vi ønsker å skape en bedre framtid og grønne arbeidsplasser.

  Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

meninger

Derfor har vi nå startet prosjektet Full sirkel blant annet i samarbeid med Remiks. Vi setter fokus på reparasjon, bytting og deling samt grønn innovasjon. Dette skal vi gjøre i hele Tromsregionen og Lofoten. Vi vil vise de gode eksempler.

Derfor er det veldig viktig at den nye regjeringen følger opp med grønne skatter og lover. Framtiden i våre hender har nå en underskrifts-kampanje, hvor vi har åtte tydelige krav.

Blant annet krever vi at det innføres momsfritak på reparasjoner og utleie, og fritt reparatørvalg. Dessuten må produkter merkes med hvor lenge de varer, og hvor lett de er å reparere. Det må bli billigere å leve miljøvennlig.

Vi krever videre at:

  • Norge må halvere sitt materielle fotavtrykk innen 2030.
  • Et nytt klimaregnskap som også måler utslippene fra forbruket vårt.
  • Sløsing i offentlig sektor må stoppes ved å innføre strengere krav til gjenbruk og miljøvennlig innkjøp.
  • Det innføres en matkastelov som reduserer matsvinnet.
  • Fjerne momsfritaket på kasting av overskuddsvarer fra butikkene.
  • Innføre momsfritak for donasjon av varer fra butikker til veldedige organisasjoner, for å redusere sløsingen.

I Tromsø skal vi nå i høstferien ha Fiksefestival på Alfheim svømmehall. Her har vi gratiskurs for barn og ungdom innen reparasjon av klær og redesign og elektronikk.

Det er viktig å gi den kommende generasjon kunnskap om hva en kan bidra med til et bærekraftig samfunn. Vi kjører også fiksekvelder hver torsdag, så bare kom og bli med!