Frp i regjering øker nå grunnpensjonen til gifte og samboende pensjonister til 90 prosent av grunnbeløpet – mot 85 prosent i dag. Dette vil bety over 8000 kr per år per ektepar i økt pensjon fremover, til glede for nesten 50 000 personer bare i Nord-Norge. På landsbasis vil endringen omfatte ca. 500 000 alderspensjonister og 140.000 uføretrygdede

En etterlengtet seier, til stor glede for norske pensjonister. Dette er kanskje den enkeltsaken jeg har blitt spurt oftest om av folk i de 2 årene vi har vært i regjering, og jeg er svært glad for at vi nå leverer, og ser frem til at dette blir gjeldende fra 1. sept 2016.

Forskjellen i grunnpensjon mellom gifte/samboende og enslige har fremstått som urettmessig stor, og dette er en sak som engasjerer mange pensjonister. Under Bondevik-regjeringen presset Frp gjennom å redusere avkortningen fra 25 til 15 prosent. Nå tar vi 5 prosent til, slik vi fikk gjennomslag for da vi forhandlet frem samarbeidsavtale med V, KrF og Høyre i 2013.

For oss i Frp handler dette om å la være å straffe noen økonomisk bare fordi de lever sammen med den de er glad i, og at vi nå får redusert avkortningen fra 15 prosent til 10 prosent bidrar til at noe av urettferdigheten i systemet nå rettes opp. Vi er eneste parti som kjemper mot denne urettferdige ordningen, og vårt neste mål er å fjerne hele avkortningen.

Det er Frps klare målsetting for neste regjeringsperiode.