De siste valgurnene er tømt og stemmene talt opp. Nye folkevalgte står på startstreken av en ny periode for kommunestyrer, byråd og fylkesting. Valgløftene sitter enda friskt i minne hos velgerne og det er nå politikernes tillit settes på prøve.

Årets kommune- og fylkestingsvalg var et klart og tydelig signal på at velgerne er uenig i mye av politikken som nåværende regjering fører. For oss bygdeungdommer er det viktig at våre nye folkevalgte har fokus på tjenestetilbud der folk bor, også i utkantene.

Norges Bygdeungdomslag krever at de nye folkevalgte tenker framtidsretta, og verner om matjorda som skal fø kommende generasjoner. Vi er framtida, og forventer at nåtidas politikere føler sitt ansvar med å legge til rette for framtidig matproduksjon av beredskaps-, sysselsettings- og distriktshensyn.

Norges Bygdeungdomslag krever at det settes inn mer ressurser i den videregående skolen for å gi et mer praktisk rettet utdanningstilbud på yrkesfag. Alle er ikke skapt for en teoretisk og stillesittende skolehverdag, og i en tid hvor Norge står overfor store omstillinger er det viktig å utdanne fagarbeidere.

Norges Bygdeungdomslag krever at gode kollektivløsninger og utvikling av bygdeveiene vektlegges i mye høyere grad slik at ungdom kan bo på bygda, gå på skole i mer sentrale strøk og samtidig ha en aktiv fritid.