Debatt

"Tusen takk til deg som stolt kan gå russetiden i møte"

Kreftforeningen takker for innsatsen.

FORNØYD: Aksjonsleder Geir Ringvold er superfornøyd med russens innsats under Krafttak mot Kreft. Her fra fjorårets aksjon. Foto: Privat 

debatt

I det de siste bøssene leveres inn er det på tide å rette en stor takk til alle som har bidratt til vinterens Krafttak mot kreft.

Pengene som er samlet inn skal vi bruke til forskning på mer presis og effektiv behandling som kan gi flere gode leveår til alle dem som har en kreftsykdom de ikke kan bli friske av. Og med pengene skal vi videreutvikle gode møteplasser og tilbud til pasienter og pårørende – mennesker som lever med kreft eller har sykdommen tett på livet.

Tusen takk til deg som stolt kan gå russetiden i møte med en liten bøsse i lua som vitner om at du i vinter var med på å gjøre en forskjell. En like stor takk skal alle medlemmer av lag og foreninger og lokalt næringsliv ha – sammen sørger dere for at vi for hvert krafttak når fram til flere. Jo flere dører vi banker på, jo flere butikker vi står utenfor, jo flere representanter fra den lokale handelsstanden vi får med på laget, jo større blir resultatet. Takk!

Eksemplene på lokalt engasjement er mange. Her i Tromsø har russen eid aksjonen, og det har virkelig vært en fryd å se engasjementet.

Også andre krefter har trådt til, eller skal vi si hestekrefter, f.eks. når Kongsbakken vgs. utfordret byens kjøreskoler til en aldri så liten giverstafett.

I vårt distrikt har alle byens 5 skoler deltatt i aksjonen, og når siste femtilapp er talt opp lander vi på imponerende 622.000 kroner fra gavmilde tromsøværinger.

Til sist: Takk til deg som puttet på bøssa. Og til deg som ikke hadde kontanter, men som ikke lot det være til hinder for å gi et bidrag til Krafttak mot kreft.

Takk!