Debatt

«Til kamp mot skytebanen»

Etter en flott vinter, med mye fin skigåing og rekreasjon i Tromsdalen, har Tromsø jeger- og fiskeforening dessverre nok en gang startet opp sin årlige ødeleggelse av bo- og friluftsområdene i Tromsdalen.
debatt

Det smeller og støyer, turområdene blir avsperret, og et fåtall jegere som skal ut i terrenget om fire måneder koser seg med skyting, på bekostning av tusenvis av beboere og brukere. Alt er som før, med andre ord.

Jeg vet ikke hvor mange år denne tilbakevendende debatten om skytebanen har versert – det er i hvert fall utallige – med gjentatte løfter om at det nå er siste året. Nåværende byråd – i likhet med forrige – i likhet med politikerne før vi fikk byråd – har lovet, for deretter å vise sin handlingslammelse. Og politiet – hvordan i all verden kan politiet tillate at det skytes så sentralt inn i et bolig- og turområde? Tenker man ikke at dette rett og slett kan medføre alvorlige ulykker? Og Fylkesmannen, hvor er han? Sitter stille i båten!

Det har vært utredet og utredet, Tromsø jeger- og fiskeforening har vist til sine påståtte avtaler, som svært mange av oss mener ikke foreligger, derimot er det fremkommet opplysninger om tvilsom saksbehandling i kommunen og dulgte trusler om rettslige represalier hvis ikke jeger- og fiskeforeningen fikk det som de ville.

Jeg er ikke så veldig opptatt av hva jussen måtte vise av eksisterende avtaler eller ikke avtaler. Det får være et bevisspørsmål i et etterfølgende erstatningsoppgjør – ble de påståtte rettighetshaverne fratatt en rettighet, eller hadde de egentlig ikke denne rettigheten? Det som teller i dag, er at denne ødeleggende virksomheten må stanses – og det straks! Vi kan ikke la et fåtall jegere få ødelegge også denne sommeren for beboere i og brukere av Tromsdalen. Og når verken våre folkevalgte, Fylkesmannen eller politiet makter å gjøre noe, så er det vel egentlig bare folket selv som kan vise handlingsevne og vilje.

Min oppfordring er ganske enkel: Bruk Dalen, ikke respekter jeger- og fiskeforeningens flagg og forbudsskilt, nyt kveldsola langs veien på østsida av Dalen – det er ikke vi som tar oss til rette – det er dem som gjør det!