Debatt

«Verdensteatret i hundre - et jubileum verd å feire!»

Verdensteatret markerer hundre år som kino i disse dager, og for oss kino- og filmentusiaster er det virkelig hyggelig å se hvor mye interessant stoff som er hentet frem i anledning jubileet.
debatt

Både utstillingen på biblioteket, jubileumsseminaret på Verdensteatret (som jeg dessverre ikke fikk med meg siden jeg var bortreist de dagene) og Stumfilmfestivalen er virkelig en flott måte å markere jubileet på. Og dessuten stimulerer de jo tydeligvis både aviser og enkeltpersoner til å komme frem med mer historisk stoff og omtale.

Men nå har jeg et spørsmål: Jeg satt som medlem av kinostyret i noen år på begynnelsen av 2000-tallet, da Hans Henrik Berg ennå var kinosjef. Da fikk han overtalt oss til å bevilge en god sum penger av kinoens overskudd – kr 500.000 såvidt jeg husker – til å få laget en film om Verdensteatrets historie.

Og vår store og verdenskjente nordnorske filmskaper Knut Erik Jensen var den som ble gitt oppdraget. Filmen ble laget, jeg husket den ble vist ved iallfall én anledning et par år etter, og jeg mener å huske at Hans Henrik Berg var en slags gjennomgangsfigur i den. Men siden det har jeg hverken hørt eller sett noe til den!

Det ville jo ha passet ypperlig å hente frem denne filmen til Verdensteatrets hundreårsjubileum. Det er mulig Knut Erik Jensen ikke var helt fornøyd med filmen og skulle gjøre mer med den? Jeg synes iallfall det er all grunn til å etterlyse denne filmen nå og be om at den blir vist på Verdensteatret i løpet av høsten.