Debatt

«TT-skandalen i fylkeskommunen»

Illustrasjon. Foto: Trond Sandnes 

debatt

Arne Eriksen i Blindeforbundet hadde nylig et innlegg der han uttrykte misfornøyen med fylkeskommunens saksbehandling av et statlig ekstratilskudd til noen av TT-brukerne.

Vi forstår at Eriksen ønsker fortgang, men kritikken er utenfor normale proporsjoner.

Faktum er at: Samferdselsdepartementet hadde ikke gitt signaler om når svar på søknaden og tildeling ville foreligge. Tilsagnet ble gitt fra Samferdselsdepartementet 4. juli og pengene ble utbetalt 18. juli 2017. Fellesferien og den planlagte ferieavviklingen var i gang.

Troms fylkeskommune har nå, etter anmodning fra Samferdselsdepartementet, definert blinde og svaksynte som A-brukere. Denne kategorien får sammen med rullestolbrukere større tildeling enn andre TT-brukere.

Informasjon om hvem og hvor mange som nå er A-brukere er tatt inn i våre systemer. Dette kan ha betydning for beløpsandelen til den enkelte.

Det er svært få A-brukere som har brukt opp den opprinnelige tildelingen fra januar 2017. Disse vil ha mulighet til å få refundert fra Rogaland Taxi eventuelle utlegg til drosje i perioden fram til ekstrautbetalingen er klar.

Troms fylkeskommune ga før helgen melding til Rogaland Taxi om fordeling av midler til brukerne, slik at de trolig har pengene tilgjengelig på TT-kortet i løpet av uke 32. Det er cirka en måned etter at tildelingen ble gitt.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

debatt