Mange barne- og ungdomsorganisasjoner som for eksempel 4H gjør svært mye nyttig arbeid, i stor grad basert på frivillig, ulønnet arbeid. Tilskuddet de har mottatt genererer det mange- mangedobbelte i verdi i form av egeninnsats og personlige og samfunnsmessige gevinster.Gjennom 4H får barn og unge god trening i organisasjonsarbeid, selvstendige oppgaver innen mange områder, sosial kompetanse, erfaringer i planlegging og gjennomføring av møter, leirer og mye annet. De har stort fokus på miljø, mat og helse. Entreprenørspirene får gro i denne organisasjonen!

4H bidrar til rekruttering og kompetanse i landbruket. Mange av våre dyktigste bønder har vært aktive i denne organisasjonen. Ikke bare bønder, men mange framtredende samfunnsborgere, som vår egen fylkesmann, har en aktiv fortid i 4H.

Gjennom praktiske og sosiale tiltak bidrar 4H med integrering av både barn og voksne. Organisasjonen har klubber i byer og på landet.

"Sjumilssteget" er Fylkesmannen i Troms sin satsing på gode oppvekstvilkår for barn og unge. Tidlig innsats og forebygging er viktige stikkord i denne satsinga. Virksomhetene i 4H passer meget godt i dette konseptet. Her får barn og unge oppleve mestring, utvikling og læring. De får tilhørighet, lærer samarbeid og utvikler selvstendighet.4H og flere andre organisasjoner trenger den støtte de kan få - framfor kutt. Med noen kroner bør samfunnet sette pris deres forebyggende og annen innsats.