«Kanskje burde man kalle det nye fylket for "Sannermark"?»

Politikerne i Troms og Finnmark strever med å bli enige om navn på det nye sammenslåtte fylket i nord.

Fylkeshuset i Tromsø  Foto: Tom Benjaminsen

debatt

Kanskje burde man kalle det nye sammenslåtte fylket av Troms og Finnmark for «Sannermark»? Da vil man for alltid huske hvem som skapte det nye fylket – mannen som bare ser antall hoder og ikke antall kilometer.

Etter som jeg har funnet ut er det cirka 820 km langs E6 fra Kirkenes til Nordland grense. Altså lengden på det nye fylket i nord. Til eksempel er det 494 km fra Oslo til Trondheim, og fra Oslo til Bergen 463 km.

Så Sanner kunne jo slått sammen alt sør for Trondheim til ett fylke, for det bør kanskje være mer enn antall hoder som avgjør hvor stort et fylke skal være. Men sett på avstand fra Oslo er vel ikke 825 km så langt!

Det er mulig at Sanner ville fått ståkarakter i matte i videregående skole, for han kan jo telle hoder, men kunnskapsminister Røe Isaksen burde nok ta Sanner et intensivkurs i geografi, for der ser kunnskapene ut for å svikte.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

debatt