«Kanskje burde man kalle det nye fylket for "Sannermark"?»

Politikerne i Troms og Finnmark strever med å bli enige om navn på det nye sammenslåtte fylket i nord.

Fylkeshuset i Tromsø  Foto: Tom Benjaminsen

debatt

Kanskje burde man kalle det nye sammenslåtte fylket av Troms og Finnmark for «Sannermark»? Da vil man for alltid huske hvem som skapte det nye fylket – mannen som bare ser antall hoder og ikke antall kilometer.

Etter som jeg har funnet ut er det cirka 820 km langs E6 fra Kirkenes til Nordland grense. Altså lengden på det nye fylket i nord. Til eksempel er det 494 km fra Oslo til Trondheim, og fra Oslo til Bergen 463 km.

Så Sanner kunne jo slått sammen alt sør for Trondheim til ett fylke, for det bør kanskje være mer enn antall hoder som avgjør hvor stort et fylke skal være. Men sett på avstand fra Oslo er vel ikke 825 km så langt!

Det er mulig at Sanner ville fått ståkarakter i matte i videregående skole, for han kan jo telle hoder, men kunnskapsminister Røe Isaksen burde nok ta Sanner et intensivkurs i geografi, for der ser kunnskapene ut for å svikte.